L’Audiència espanyola ha deixat d’investigar Tamara Carrasco –confinada a casa seva, a Viladecans– i Adrià Carrasco –exiliat a Bèlgica– pels delictes de terrorisme, rebel·lió i sedició. Més de set mesos després. El desplegament policíac que hi va haver el 10 d’abril a Esplugues de Llobregat i a Viladecans va arribar després d’una campanya de desprestigi i de criminalització dels CDR als principals mitjans espanyols, en què s’equiparaven les mobilitzacions i els actes de protesta que duien a terme amb la kale borroka i en què eren acusats d’encapçalar actes de violència. Ciutadans va ser el partit que va alimentar aquest discurs contra els CDR, perquè va subscriure el relat que feia que Tamara Carrasco i Adrià Carrasco fossin acusats de terrorisme i rebel·lió. Ara, amb la decisió de l’Audiència espanyola, aquell relat es fa miques. I uns quants dirigents polítics han reclamat a Ciutadans i a la seva dirigent, Inés Arrimadas, que rectifiquin.

El mateix dia de l’operació policíaca, Arrimadas deia en una entrevista radiofònica que era ‘normal’ que els acusessin de sedició i de rebel·lió. ‘És que aquesta mena d’escamots es dediquen a atacar les seus, tallar carreteres, cremar mobiliari urbà, enfrontar-se a la policia. Nosaltres ho hem sofert, sabem què és un comitè d’aquesta mena.’

Dies abans, quan la fiscalia va ordenar d’investigar els CDR per actes ‘violents’, tant Arrimadas com Eva Granados (PSC) ho van justificar i fins i tot aplaudir.

Aleshores Ciutadans va voler equiparar discursivament la situació a Catalunya amb els anys de violència al País Basc. En aquesta conferència de premsa de l’abril, el dirigent del partit Fernando de Páramo parlava de ‘condemnar la violència’ dels ‘escamots’ i exclamava ‘ja n’hi ha prou’, bo i repetint que els càrrecs locals del seu partit no podien anar tranquils pel carrer.

I li demanaven una vegada i una altra si subscrivia l’acusació de terrorisme, però ell evitava de respondre en tot moment.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb