Els agricultors d’Exremadura han protestat avui de manera multitudinària i han tallat una dotzena de carreteres. Milers de pagesos han reivindicat uns preus justs pels seus productes i la fi dels abusos de la indústria i les distribuïdores, tal com van fer-ho els agricultors del país a València i Lleida en sengles mobilitzacions divendres passat. Un ‘èxit històric’, segons les entitats que han convocat els talls.

Centenars de persones i tractors han interromput la circulació en diverses carreteres, provocant retencions quilomètriques de vehicles i camions. En algun punt, especialment a la frontera amb Portugal, hi ha hagut tensió. Tanmateix, la delegació del govern espanyol –que havia autoritzat els talls– ha assegurat que ‘no s’ha posat en perill la seguretat de les persones i béns.

Els antiavalots de la policia espanyola han aparegut a la A-5 a l’altura Navalmoral de la Mata, però no hi ha hagut incidents. La pagesia extremenya ha protestat contra el cas omís que fan els polítics de les seves reivindicacions, i divendres es manifestaran a la seu de la presidència de la Junta d’Extremadura, a Mèrida.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb