Els reis d’Espanya, Felipe VI i Letizia, van enviar missatges de suport a Javier López Madrid, ex-conseller de Caja Madrid i Bankia, implicat en l’escàndol de les targetes ‘black’ i en la xarxa de corrupció anomenada operació Púnica, segons que ha informat Eldiario.es. Els reis i el gendre de l’empresari Villar Mir van fer un xat l’octubre del 2014, enmig de l’esclat de l’escàndol de les targetes utilitzades pels directius de Bankia com a complements de sou no declarats.

Aquests missatges, els ha descoberts la Guàrdia Civil en la informació que López Madrid va provar d’esborrar del seu telèfon mòbil i que la policia va mirar de recuperar per ordre de la jutgessa que investiga una denúncia de l’empresari contra una dona que prèviament l’havia denunciat per assetjament sexual.

Entre els missatges enviats pels monarques espanyols, n’hi ha un que es destaca pel to afectuós de Letizia: ‘Et vaig escriure quan va sortir l’article d’això de les targetes a la merda de LOC i ja saps què en penso, Javier. Sabem qui ets, sabem qui som. Ens coneixem, ens estimem, ens respectem. La resta, merde. Un petó compi yogui (miss you!!!).’ Feia tan sols cinc dies de l’esclat de l’escàndol amb el detall de les despeses de cada directiu de Bankia. López Madrid s’havia gastat 34.807 euros amb la targeta opaca de Bankia, entitat que va ser rescatada amb 23.000 milions d’euros de diners públics.

Vegeu la captura de pantalla de la conversa entre els reis d’Espanya i López Madrid (membre de la Fundació Princesa d’Astúries):

Javier-Madrid-Letizia-Felipe-VI_EDIIMA20160308_0989_19

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb