Les declaracions d’avui del general de l’exèrcit espanyol de l’aire, Miguel Ángel Villarroya, han defermat la befa a les xarxes. Villarroya,a la conferència de premsa diària del migdia que es fa a la Moncloa, ha dit frases com ara ‘Bon dia, sense novetats al front’, ‘El rei és el primer soldat d’Espanya’ o ‘Tots som soldats’, en una arenga sense precedents. L’escenificació militar d’ençà de l’aprovació de l’estat d’alarma i el paper de l’exèrcit espanyol en tasques de desinfecció d’instal·lacions com ara ports i aeroports han estat molt qüestionades aquests dies.

Òmnium Cultural ha fet un vídeo viral en què, amb una veu que imita la de l’humorista Eugenio, despulla amb ironia el paper del general Villarroya en el seu afany de protagonisme. ‘Sembla un acudit, però no ho és. Militars gestionant una crisi sanitària’, critica. ‘Més hospitals i més exèrcits! Més sanitaris i menys soldats!’, acaba dient el vídeo.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb