Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació el 2017

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha anul·lat el nomenament de la que va ser directora general d’À Punt, Empar Marco, des del març del 2017 fins al febrer d’enguany. La secció segona del contenciós-administratiu del tribunal ha estimat el recurs presentat per un dels candidats que optava a la plaça, Pere Valenciano, i li reconeix que dos membres de la comissió avaluadora incorrien en ‘incompatibilitat’.

Per una banda es tractaria de Vicente Vergara, membre del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) i de la comissió avaluadora d’aquell procés de sel·lecció, que alhora era apoderat de la Societat Publicaciones Turia SL, editora de ‘Cartelera Turia’. Després de les acusacions, Vergara va dimitir.

La sentència també assenyala la incompatibilitat d’una altra integrant del consell rector i de l’òrgan d’avaluació, per ser secretaria general d’una federació del sindicat UGT. En una primera instància el tribunal va inadmetre el recurs de Pere Valenciano, que va recorrer la inadmissió i ara li han admès.

Fonts del consell rector han dit a VilaWeb que aquesta sentència no té cap transcendència i no tindrà cap efecte retroactiu. La sentència pot ser recorreguda davant del Tribunal Suprem. La decisió està en mans de l’Advocacia de la Generalitat Valenciana.

Consultada per VilaWeb, Empar Marco, ha afirmat que la sentència del TSJ només es refereix als procediments i composició del Consell Rector, uns membres que van ser ratificats per les Corts Valencianes. ‘L’acte sobre el que es pronuncia la sentència és sobre l’elecció, i són els membres del Consell Rector els que elegeixen. Tot el procediment d’elecció deu estar reflectit a les actes del Consell Rector. Si el procediment no està ben fet, és competència del Consell. Rector. En aquest cas, jo sóc el subjecte passiu’.

D’altra banda, l’exdirectora general de la Societat Anònima de Mitjans Audiovisuals ha precisat que després de llegir la sentència pot afirmar que en cap cas diu que la seua elecció haja sigut incorrecta, sinó que hauria d’haver sigut més transparent per part de l’organ a qui compet l’elecció. ‘Els membres s’haurien d’haver triat amb més cura per part de les Corts Valencianes’, ha afegit.

 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.