Francina Armengol

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes ha avalat les mesures sanitàries presentades pel govern de Francina Armengol una vegada acabi l’estat d’alarma, diumenge. D’aquesta manera es mantindrà el confinament nocturn i la limitació a sis persones en les reunions. Aquestes mesures tindran una vigència de dues setmanes, entre el 9 i el 23 de maig.

El confinament nocturn durarà de les 23.00 a les 6.00 i només es permetrà la circulació de qui ho acrediti degudament. Les persones procedents d’altres comunitats que pretenguin d’entrar a les Illes s’hauran de sotmetre a un control sobre el motiu del desplaçament i, si s’escau, a un control sanitari. Així mateix, sempre que hagin superat les 72 hores fora de les Illes, hauran de presentar una PCR amb resultat negatiu o sotmetre’s a una prova d’antígens quan hi arribin; fer-se una PCR en les següents 48 hores; o mantenir una quarantena de deu dies.

Aquestes proves seran sufragades pel govern en el cas dels residents o de les persones que viatgin amb causa justificada, i pels mateixos passatgers si no es desplacen per un dels motius recollits en l’acord.

D’altra banda, únicament es podran fer reunions i trobades familiars i socials d’un màxim de sis persones a l’interior i a l’exterior, tant en espais públics com privats. A l’interior, només es poden fer reunions, com a màxim, de dos nuclis de convivència, tot i que no estan incloses en aquesta limitació les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents, ni les activitats esportives i culturals.

Finalment, l’acord estableix limitacions a les celebracions i la permanència de persones en llocs de culte; no es podrà superar el 50% de la capacitat i s’haurà d’assegurar la distància d’un metre i mig, com a mínim, entre persones de diferents nuclis de convivència.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.