Les autoritats indonèsies han elevat aquest matí el balanç de morts pel terratrèmol de magnitud 6,4 en l’escala Richter que dimecres va sacsejar el nord del país. La xifra augmenta a un total de 102 morts, si bé han afegit que una persona continua desapareguda.

Segons l’últim balanç de l’Agència Nacional de Gestió de Desastres (BNPB), més de 700 persones han resultat ferides, si bé la majoria (589) es troben fora de perill. A més, un total d’11.142 persones s’han vist obligades a desplaçar-se de les seves llars, mentre els equips de rescat continuen les seves tasques de recerca.

El sisme s’ha produït a la província d’Aceh, ubicada al nord de l’illa de Sumatra, passades les 05.00, a una profunditat de deu quilòmetres, segons l’Agència de Geofísica, Meteorologia i Climatologia (BMKG).

El govern provincial ha declarat l’estat d’emergència durant 14 dies amb l’objectiu de permetre l’accés als recursos disponibles per gestionar la situació.

Si bé el sisme no ha generat cap alerta per tsunami, les autoritats han advertit que desenes d’habitatges s’han ensorrat a la zona, on s’han registrat diverses rèpliques, la més forta de magnitud 4,5. Segons l’últim balanç, al voltant de 730 edificis de diferents tipus s’han ensorrat a causa del tremolor.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]