El síndic de greuges investiga la situació de l’IES la Moreria de Mislata

  • Qualifica d'extrema la situació i demana a les conselleries d'Educació i de Sanitat informació sobre les mesures que s'han pres

VilaWeb
Esperança Camps Barber
01.03.2023 - 11:35
Actualització: 01.03.2023 - 11:57

El síndic de greuges ha obert una queixa d’ofici sobre les circumstàncies en què es troba l’institut la Moreria de Mislata (Horta Sud). El síndic qualifica d’extrema i de desbordada pels problemes de salut mental la situació de l’institut, que té quinze menors controlats pel protocol de conductes suïcides o autolesives.

El primer pas de la investigació de la sindicatura consisteix a demanar a la Conselleria d’Educació la informació sobre les mesures d’abordatge educatiu que s’han adoptat arran del conflicte. Ha demanat també una còpia de l’informe de la direcció de l’institut, els programes que s’apliquen i els que preveuen d’aplicar en el futur.

Al mateix temps, el síndic s’interessa per la dotació de recursos de suport, les deficiències existents en la infrastructura educativa i la previsió sobre el temps que cal per a escometre les obres necessàries.

La Conselleria d’Educació haurà d’explicar les peticions que s’han fet des de l’institut quant a hores per al Pla d’Actuació i Millora. També haurà de dir si es dotarà de més hores de docència en àrees lingüístiques per a poder acollir i acompanyar l’alumnat d’origen estranger.

El síndic de greuges també s’ha adreçat a la Conselleria de Sanitat per preguntar si s’han adoptat les mesures d’intervenció previstes en el pla de prevenció del suïcidi i tractament de conducta suïcida del País Valencià.

A partir d’ara, l’administració té un mes per a emetre i lliurar els informes que els ha demanat la sindicatura.

Reunions amb la conselleria

L’equip directiu de l’IES la Moreria de Mislata va presentar la dimissió en bloc el 8 de febrer per la manca de resposta de l’administració a les seues reclamacions. Entre les deficiències, esmentaven la manca de personal especialitzat i problemes amb la infrastructura.

La Conselleria d’Educació, que dirigeix Raquel Tamarit, es va posar en contacte amb el centre i ja han fet unes quantes reunions per a mirar de pal·liar les deficiències. Segons fonts de l’institut, les trobades van ser productives i es van proposar solucions satisfactòries. Després d’admetre que s’havien comès errors, la conselleria ha agilitat la incorporació urgent de dos docents de pedagogia terapèutica i un reforç d’orientació extra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any