El restaurant Disfrutar obté la tercera posició de The World’s 50 Best Restaurants

Entre els cinquanta millors restaurants del món, també hi ha Quique Dacosta, de Dénia, en el número quaranta-dos · Josep Roca, del Celler de Can Roca, rep el premi Beronia World's Best Sommelier

VilaWeb
Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, responsables del restaurant Disfrutar.
Redacció / ACN
18.07.2022 - 23:54
Actualització: 19.07.2022 - 12:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El restaurant barceloní Disfrutar , encapçalat per Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, és el tercer millor restaurant del món, segons The World’s 50 Best Restaurants. Amb relació a l’any passat, ha pujat dues posicions. En la posició quaranta-dos hi ha el restaurant Quique Dacosta, de Dénia, i Josep Roca, del Celler de Can Roca, ha guanyat el premi Beronia World’s Best Sommelier.

El restaurant Geranium de Copenhaguen, del xef danès Rasmus Kofoed, s’ha convertit en el primer restaurant del món. L’any passat va ser segon, darrere el Noma, de la mateixa ciutat. Completen el podi Central, de Lima, en la segona posició; Diverxo, de Madrid, en la quarta i Pujol, de Ciutat de Mèxic, en la cinquena posició.

Consulteu la llista completa dels cinquanta millors restaurant del món.

El restaurant Disfrutar, obert el desembre del 2014, va néixer després d’anys de treball intens al Bulli, on Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch es van conèixer i es van formar professionalment, i després de refermar el treball fet en el Compartir, inaugurat l’abril del 2012 a Cadaqués. L’organització ha remarcat que és un restaurant “enginyós, divertit, experimental i tremendament deliciós”.

Durant la vetllada, també s’ha destacat com a millor sommelier del món el sommelier Josep Roca del Celler de Can Roca, un dels grans restaurants que encara són referents mundials.

L’any 2019, The World’s 50 Best Restaurants va canviar de format i tots aquells restaurants que ja han estat alguna vegada números 1, no poden tornar a formar part del rànquing. Entren dins d’un nou programa batejat amb el nom ‘The Best of the Best’, en reconeixement a la seva trajectòria i excel·lència. Per tant, ni el restaurant gironí El Celler de Can Roca ni el Noma ni cap dels altres que ha encapçalat llista algun cop apareixeran més a la classificació.

Més de 1.080 experts internacionals del sector de la restauració i gurmets viatgers que formen part l’Acadèmia The World’s 50 Best Restaurants han votat la llista The World’s 50 Best Restaurants 2022. L’Acadèmia, paritària pel que fa al gènere, comprèn 27 regions diferents de tot el món, cadascuna de les quals té 40 membres, entre ells un president.

Coincidint amb el vintè aniversari del The World’s 50 Best Restaurants, l’organització ha celebrat a Londres el premi de gran prestigi mundial que reuneix els xefs, restauradors, mitjans i gastrònoms més destacats a Old Billingsgate, l’antiga llotja de peix londinenca. La gala ha estat conduïda per l’actor Stanley Tucci.

 

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes