El secretari d’Organització del PSOE, José Luís Ábalos, rebutja l’opció de cercar un mediador per solucionar el conflicte polític de Catalunya, tal i com havia proposat dimecres Podem. ‘La mediació s’ha de fer en el seu conjunt a través de les forces votades per la ciutadania, no crec que hi hagi cap necessitat de mediació’, ha manifestat en una entrevista a RNE. També descarta l’opció de situar l’Església com a figura mediadora del conflicte. ‘Jo crec que aquesta opció no té cap sentit, ni l’Església ni introduir cap altre element fora del marc polític”, ha manifestat.

Ábalos ha criticat el discurs del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i considera que no pot apel·lar al diàleg i a la mateixa vegada mantenir el desafiament. Per això, l’insta a desconvocar el ple del proper dilluns on es podria declarar la independència.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb