El PSC trenca el pacte de govern amb el PDECat a l’Ajuntament de Terrassa

Ballart va declarar en una entrevista que si el PSOE donava suport a l'aplicació de l'article 155 estriparia el carnet, però finalment no ha estat així

VilaWeb
Redacció
30.10.2017 - 18:19
Actualització: 30.10.2017 - 19:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSC de Terrassa ha decidit de posar punt i final al pacte de govern amb el PDeCAT. Els socialistes ho han anunciat a través d’un comunicat en què han indicat que tots els regidors de la formació han acordat la mesura per unanimitat i sota la presidència del batlle de la ciutat, Jordi Ballart. En aquest sentit atribueixen la decisió a les discrepàncies en qüestions de política catalana i especialment pel que fa al procés que ‘ha conduït a una fallida declaració d’independència de Catalunya i la traumàtica aplicació de l’article 155 de la Constitució’. El trencament d’aquest acord tindrà efectes immediats que comportaran que el batlle porti a terme una redistribució de les competències de les regidories que composen el govern local. El PDeCAT i el PSC governen a Terrassa des de l’estiu de l’any 2015.

En el comunicat, els socialistes recorden que en diverses ocasions, el batlle de Terrassa, Jordi Ballart, ha destacat que la relació entre les dues formacions ha estat de cooperació lleial i de gran responsabilitat en el treball diari des de l’Ajuntament al servei dels ciutadans i ciutadanes de Terrassa, a través d’un pacte en el qual s’acordava el respecte mutu en cas de diferències en qüestions de política nacional i estatal.

Així, afirmen que les discrepàncies que hi havia entre les dues formacions, en el context de la difícil situació política que es viu a Catalunya, ‘han esdevingut finalment un obstacle insalvable’. ‘A partir d’ara, s’obre un període de reflexió -amb la màxima serenitat i sense presses- per estudiar la nova situació política a la ciutat i les diferents possibilitats existents per garantir l’estabilitat política i el bon govern a l’Ajuntament de Terrassa’.

En el text, els socialistes transmeten l’agraïment i reconeixement de Ballart als regidors i regidores del PDeCAT per la tasca desenvolupada en els darrers dos anys.

La decisió arriba després de setmanes d’especulacions i rumors al voltant del futur del govern egarenc. Poc després de l’1 d’octubre Ballart va declarar en una entrevista que si el PSOE donava suport a l’aplicació de l’article 155 estriparia el carnet del PSC i renunciaria a la batllia. Finalment no ha estat així, sinó que ha optat per posar punt i final a l’acord de govern amb els Demòcrates.

Per la seva banda, el fins ara segon tinent d’alcalde de la ciutat i portaveu del PDeCAT, Miquel Sàmper, ha declarat aquest dilluns en roda de premsa que si Ballart abandonava el PSC hi havia possibilitats que el pacte de govern a la ciutat es pogués mantenir. Sàmper ho ha dit en referència a l’assemblea que la formació tenia previst celebrar el proper dijous a les vuit del vespre per avaluar la situació.

Llegiu el comunicat ací:

«Les regidores i regidors del Grup Municipal Socialista, sota la presidència de l’Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, han decidit per unanimitat trencar el pacte de govern amb el PDeCAT a l’Ajuntament de Terrassa. Aquesta decisió tindrà efectes immediats, que comportaran que l’Alcalde porti a terme una redistribució de les competències de les diferents regidories que composen el Govern Municipal.

El PDeCAT va signar amb el PSC un pacte de govern a l’estiu de 2015, unes setmanes després de la celebració de les últimes eleccions municipals. En funció d’aquest pacte, ha ocupat fins ara una tinència d’alcaldia i dues regidories.

En diverses ocasions, l’Alcalde de Terrassa ha destacat que la relació entre les dues formacions ha estat de cooperació lleial i de gran responsabilitat en el treball diari des de l’Ajuntament al servei dels ciutadans i ciutadanes de Terrassa, a través d’un pacte en el qual s’acordava el respecte mutu en cas de diferències en qüestions de política nacional i estatal.

Tanmateix, els regidors i regidores socialistes terrassencs han analitzat les profundes discrepàncies en qüestions de política catalana i especialment pel que fa al procés que ha conduït a una fallida declaració d’independència de Catalunya i la traumàtica aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Aquestes discrepàncies, en el context de la difícil situació política al nostre país, han esdevingut finalment un obstacle insalvable i han portat el Grup Municipal Socialista a trencar el pacte amb el PDeCAT. A partir d’ara, s’obre un període de reflexió -amb la màxima serenitat i sense presses- per estudiar la nova situació política a la ciutat i les diferents possibilitats existents per garantir l’estabilitat política i el bon govern a l’Ajuntament de Terrassa.

L’Alcalde, Jordi Ballart, ha fet constar expressament en la reunió el seu agraïment i reconeixement als regidors i regidores del PDeCAT per la tasca desenvolupada en els darrers dos anys.»

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes