VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)

El primer projecte d’urbanització dels previstos per l’Ajuntament de València en el barri del Cabanyal ha arrancat amb una inversió d’1,7 milions d’euros i acabarà en el mes d’octubre, segons ha informat este dilluns el consistori en un comunicat.

El regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible i Habitatge, Vicent Sarrià, ha mostrat esta jornada la seua satisfacció per l’inici d’estos treballs, corresponents al projecte de renovació d’infraestructures viàries i millores mediambientals i accessibilitat en les calles Barraca, Reina i Doctor Lluch del Cabanyal.

Este dilluns ha començat el replanteig d’este primer projecte i al llarg de la setmana començaran formalment les obres. Sarrià ha indicat que esta intervenció “forma part del compromís que l’equip de govern municipal va adquirir amb els veïns i veïnes del barri”.

Este primer projecte va ser licitat en el seu moment per un import de 2.271.000 euros, que amb la baixa assolida en el procés d’adjudicació va quedar en 1.726.000 euros. L’actuació consistix en la reurbanització completa dels carrers de la Reina, Doctor Lluch i Barraca, en els trams compresos entre els carrers de Francisco Cubells i Amparo Guillem. El termini d’execució és de 22 setmanes, per la qual cosa es preveu que les obres estiguen concloses cap al mes d’octubre.

“Es tracta de l’inici d’una acció que, tal com ja anunciem en el seu moment, quan començàrem no se n’anava a parar”, ha exposat l’edil, que ha agregat que el projecte està acompanyat de dos més, per la qual cosa “suposa la reurbanització pràcticament completa del barri”.

Vicent Sarrià ha ressaltat també la “complexitat” d’estes actuacions, “que es combinen en alguns casos amb obres de renovació integral del sanejament que afecten a servicis bàsics”.

L’edil ha dit als veïns de la zona que han de ser “conscients” que s’inicia “un any molt intens d’obres, que comportaran les inevitables molèsties i dificultats inherents a una actuació d’estes característiques”. Per això, ha apel·lat a la seua “comprensió” i els ha assegurat que “el resultat va a valdre la pena”.

L’Ajuntament ha informat ja del desenvolupament de les obres tant a la Junta Major de la Setmana Santa Marinera com a tots aquells col·lectius i instàncies que han d’emmotlar els seus itineraris en qualsevol sentit. La segona fase del projecte, la continuació de les tres vies cap a Tarongers, començarà després de Falles, i la resta després de Setmana Santa.

“Va a haver-hi un impacte gran en les festes enguany”, ha avançat el regidor, que ha apuntat que “a la tardor, després de l’estiu, podrem donar ja per finalitzada esta primera fase d’obres, que canviaran radicalment la imatge del barri”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]