L’Ajuntament de València va presentar ahir el primer baròmetre municipal. Havia estat encarregat per la junta de govern com una eina sociològica ‘que es pot utilitzar tant des del govern com des de l’oposició’. S’ha elaborat amb 2.210 enquestes a ciutadans empadronats a València, residents en tots els districtes de la ciutat. L’ajuntament té la intenció de presentar els resultats del baròmetre cada trimestre.

En els resultats, s’hi destaca la valoració positiva de la gestió municipal, especialment en comparació amb la de l’estat espanyol. Des del punt de vista polític, projecta una composició del plenari en què l’esquerra faria un salt endavant important. Compromís guanyaria un regidor més i es consolidaria clarament a la primera posició i València en Comú doblaria la representació fins a arribar a sis regidors. El PP perdria un regidor i Ciutadans la meitat dels que té ara.

Pel que fa a la imatge de la ciutat, el 43,6% dels enquestats considera que València ha millorat i un 40,8% opina que millorarà. Quant al grau de satisfacció de viure a València, valorat de 0 a 10, la mitjana de la ciutat és de 8,1 i la mitjana per districtes de 7,9.

Els resultats del Baròmetre es poden llegir complets ací.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]