El PP presidirà el congrés espanyol, gràcies a l’acord a què han arribat el partit de Mariano Rajoy amb Ciutadans, que, a canvi, tindrà dos llocs a la mesa de la cambra. Dels nou membres que té la mesa, tres, inclòs el president, seran per al PP, i dos més seran per a C’s. El domini d’aquests dos partits de la mesa serà decisiu per a l’organització dels debats i el repartiment dels grups parlamentaris. De moment, no hi ha decidit el nom, o no ha transcendit, però segons el diari El País els noms de Fernández Díaz i María Dolores de Cospedal han estat vetats. Aquest pacte implica que la candidatura de Xavier Domènech per part d’Units Podem i la de Patxi López, per part del PSOE, no podran tirar endavant.

Només queda una opció remota: ho podrien fer si tant socialistes com Podem es posessin d’acord en un nom, i que aquest tingués, a més, el suport d’ERC i PDC i tots els altres partits de la cambra.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb