Tarragona (ACN).- El Port de Tarragona ha mogut un total de 16,29 milions de tones durant el primer semestre, la qual cosa representa un creixement del 12,9%. Els líquids a doll -el cru, els productes petrolífers i derivats-, un dels principals tràfics de la instal·lació tarragonina, són els que han experimentat un creixement més significatiu, del 19,9%, aconseguint 11,04 milions de tones mogudes durant els sis primers mesos de l’any. Segons dades del departament d’Estadística del Port, el d’enguany és el primer millor semestre, dels fins ara registrats, en moviment de productes petrolífers com ara gas-oil, fueil-oil i altres derivats amb 5,7 milions. El millor registre fins ara es remuntava al 2011.

Durant els sis primers mesos de l’any les terminals portuàries han manipulat 11,6 milions de tones de productes energètics, principalment carbó, productes petrolífers, derivats i productes químics, la qual cosa representa un 16,6% més que en el mateix període de l’any anterior. Destaca el bon comportament del gas-oil (928%), la gasolina (25,3%), el petroli cru (15%) i altres productes petrolífers (40,5%).

El Port de Tarragona s’ha convertit en un port distribuïdor de productes refinats del petroli, com el gas-oil i altres productes petrolífers, i aquest posicionament motiva el creixement exponencial d’aquests tipus de tràfics en el 2015 respecte a l’any anterior. En les terminals especialitzades del Port de Tarragona atraquen grans bucs petroquímics procedents de destinacions internacionals, i des d’aquí es distribueix el producte a la resta dels ports
mediterranis.

Pel que fa al moviment de productes químics, durant aquests sis mesos el Port de Tarragona ha mogut 1,13 milions de tones, amb un increment de l’1,4% pel que fa al primer semestre de l’any passat. Els principals països de destinació d’aquests productes químics carregats en el Port de Tarragona són Estats Units, Holanda i Bahames.

Increment en agroalimentaris

El Port de Tarragona és el primer port de l’Estat en quant al tràfic de productes agroalimentaris. Fins al mes de juny el Port ha manipulat 2,1 milions de tones de productes agroalimentaris, xifra que s’incrementa en un 14,7% respecte el mateix període de l’any anterior. Alhora, durant aquests primers sis mesos de l’any el moviment de cereals i les seves farines registren un increment del 36,9%, i els pinsos i farratges han tingut un augment del 2,6%.

Concretament durant aquest mes de juny, el moviment de tràfic de cereals i les seves farines han superat totes les xifres, amb 337.366 tones, que han consolidat el millor juny des que es tenen dades en tràfic de cereals i pinsos. El segon mes de juny que més cereals i pinsos es van moure al Port va ser el de 2011, amb 144.174 tones.

El Port ja ha mogut més vehicles que en tot l’any passat

Durant aquest mes de juny el trànsit de vehicles ha registrat un creixement exponencial respecte el mateix mes de l’any passat. La terminal especialitzada del Port de Tarragona ha transportat 10.510 vehicles, un 97% més que el mateix mes de l’any anterior. El moviment de vehicles en el Port segueix la tendència a l’alça motivada tant per les importacions com per les exportacions. Cal destacar que en aquest primer semestre ja s’han mogut més vehicles, 61.328 unitats, que en tot l’any 2014, quan en van ser 59.829 unitats.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.