El Parlament tramita la modificació de la llei de la CCMA i el CAC

La proposició de llei demana d'elegir els seus dirigents per una majoria de dos terços.

VilaWeb
Redacció
24.01.2019 - 15:49
Actualització: 24.01.2019 - 16:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament ha donat aquest dijous llum verda a la tramitació d’una proposició de llei de modificació de les normes de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA) i del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), que demanen elegir els seus dirigents per una majoria de dos terços.

Segons el document recollit per Europa Press, els membres del consell de govern del CAC –que podran ser entre cinc i set– han de presentar una declaració conforme a la qual no exerceixen activitats professionals, mercantils o industrials que puguin ser causa d’incompatibilitat o conflicte.

En el cas del Consell de Govern de la CCMA -d’entre cinc i set membres– es planteja elegir per dos terços del Parlament els seus membres “a proposta, com a mínim, de tres grups parlamentaris, després que el CAC els proposi i en verifiqui la idoneïtat amb criteris estrictes de competència professional”.

A més, proposa que el CAC convoqui un concurs públic de selecció de candidats per formar part de la CCMA, “amb mèrits al·legats per ocupar el càrrec, els candidats del qual presentin un projecte de gestió que ha d’incloure directrius bàsiques d’organització i d’actuació empresarial en els quals s’ha d’inspirar la cooperació”.

Així mateix, la modificació de la norma planteja aprovar una proposta de contracte programa, per observar el compliment dels convenis col·lectius de les empreses de la CCMA, garantir la participació dels representants dels treballadors en l’informe previ preceptiu i vetllar perquè s’emmarqui en el mandat aprovat pel Parlament.

Aquest document s’ha consensuat per tots els grups parlamentaris que han destacat la necessitat que la direcció dels mitjans públics catalans s’elegeixi per criteris professionals i no per un pacte entre partits.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes