El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat una moció de Junts pel Sí per instar el govern a acollir com a mínim 4.500 refugiats en els pròxims dos anys, com ja va oferir Carles Puigdemont a la Unió Europea. També ha prosperat un punt de la moció per rebutjar l’acord de deportació rubricat per la UE amb Turquia malgrat que els onze diputats del PP han votat en contra.

El document aprovat demana que el Govern promogui accions d’informació i sensibilització ciutadana en col·laboració amb entitats i ajuntaments, i que els sol·licitants d’asil disposin de les condicions de vida dignes mentre esperen a aconseguir tal condició.També advoca per instar el govern espanyol a complir amb les seves obligacions i assumir responsabilitats polítiques en les vulneracions de drets humans a la frontera sud.

Per una altra banda, destaca que l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament hauran de garantir els mitjans suficients per incrementar l’ajuda als refugiats que es troben en camps fora de Síria i en països en trànsit.

El text també insta a fer les actuacions necessàries per contribuir de manera solidària i efectiva a la reubicació de les persones sol·licitants d’asil i refugi a l’estat espanyol, i a desplegar el Pla de Protecció Internacional de Catalunya.

Demana que es contribueixi a l’acollida de refugiats d’acord amb dos eixos: impulsar el màxim de places del programa estatal d’acollida i refugi a Catalunya, i desenvolupar un inventari de recursos per a l’acollida de refugiats, unificat i gestionant conjuntament per la Generalitat, els organismes locals i les entitats socials.

Els grups també han votat a favor de sensibilitzar a la ciutadania en la prevenció de la xenofòbia i el racisme, en col·laboració amb els ens locals, i de garantir que els menors no acompanyats que arriben a Catalunya tinguin accés al procediment de protecció internacional.

 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.