El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, va anunciar en una intervenció a l’acte de la Nit Irla 2018, que avui presentarà en nom del Parlament de Catalunya la denúncia contra els jutges del Tribunal Suprem espanyol que ‘han vulnerat’ els drets polítics dels càrrecs electes. ‘En el compromís de defensar els drets polítics de tots els diputats, no recularem ni un mil·límetre’, va dir.

La denúncia es fa en compliment de l’acord de la mesa de la cambra del més d’abril passat d’exercir accions penals en defensa de la dignitat i autonomia de la institució, de la divisió de poders i dels drets dels diputats i de tots els ciutadans representats. Abans que la mesa hagués pres aquest acord, el Tribunal Suprem espanyol havia impedit per segona vegada la investidura del diputat Jordi Sànchez.

La denúncia del president va adreçada al Tribunal Suprem contra el jutge Pablo Llarena i els magistrats de la sala d’apel·lacions, perquè entén que les seves accions podrien ser constitutives dels delictes de detenció il·legal (article 167 CP), vulneració drets fonamentals (article 542 CP) i prevaricació judicial (446 CP).

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]