El papa Francesc, vestit amb el pal·li símbol del pastor, ha proclamat santa a la Mare Teresa de Calcuta davant de milers de fidels congregats en la plaça de Sant Pere del Vaticà. La multitud ocupava també la Via de la Conciliació i els carrers adjacents.

A les 10.25 ha començat la Processó d’Ingrés i Francesc ha arribat a l’altar des de l’atri. La missa en llatí ha estat precedida per la coronella de la Divina Misericòrdia, que es recita utilitzant el rosari, i per cants interpretats pel cor oficial de la Capella Sixtina.

L’acte ha començat amb el cant de la Lletania dels Sants i, a continuació, el prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, el cardenal Angelo Amato, ha fet tres peticions al Pontífex perquè inscrigui a la beata Teresa de Calcuta en el llibre dels Sants. Primer ho demana amb ‘gran força’, una vegada més amb ‘major força’ i, finalment, amb ‘grandíssima força’.

A continuació, el Sant Pare ha exercit tota la seva autoritat com cap de l’Església universal a través d’una oració i ha pronunciat la fórmula de canonització: ‘En honor de la Santíssima Trinitat, per l’exaltació de la fe catòlica i l’increment de la vida cristiana, amb l’autoritat del nostre Senyor Jesucrist i dels sants apòstols Pere i Pau, després d’haver reflexionat llargament i invocat l’ajuda divina i escoltant el parer de molts dels nostres germans bisbes, declarem santa a Teresa de Calcuta’. Després, s’ha portat fins a l’altar la relíquia de la beata.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.