El papa Francesc, vestit amb el pal·li símbol del pastor, ha proclamat santa a la Mare Teresa de Calcuta davant de milers de fidels congregats en la plaça de Sant Pere del Vaticà. La multitud ocupava també la Via de la Conciliació i els carrers adjacents.

A les 10.25 ha començat la Processó d’Ingrés i Francesc ha arribat a l’altar des de l’atri. La missa en llatí ha estat precedida per la coronella de la Divina Misericòrdia, que es recita utilitzant el rosari, i per cants interpretats pel cor oficial de la Capella Sixtina.

L’acte ha començat amb el cant de la Lletania dels Sants i, a continuació, el prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, el cardenal Angelo Amato, ha fet tres peticions al Pontífex perquè inscrigui a la beata Teresa de Calcuta en el llibre dels Sants. Primer ho demana amb ‘gran força’, una vegada més amb ‘major força’ i, finalment, amb ‘grandíssima força’.

A continuació, el Sant Pare ha exercit tota la seva autoritat com cap de l’Església universal a través d’una oració i ha pronunciat la fórmula de canonització: ‘En honor de la Santíssima Trinitat, per l’exaltació de la fe catòlica i l’increment de la vida cristiana, amb l’autoritat del nostre Senyor Jesucrist i dels sants apòstols Pere i Pau, després d’haver reflexionat llargament i invocat l’ajuda divina i escoltant el parer de molts dels nostres germans bisbes, declarem santa a Teresa de Calcuta’. Després, s’ha portat fins a l’altar la relíquia de la beata.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb