El Papa Francesc ha acabat el seu complicat viatge per UKenya amb una defensa dels pobres contra el que ha definit com a ‘nou colonialisme’

Francesc ha acabat el viatge en una petita església perifèrica de Kenya, situada en una de les anomenades bidonville, on ha afirmat que la lluita contra la pobresa ha estat sempre una prioritat de l’Església. Aquesta visita li ha permès llançar una forta crida a la justícia social, el sanejament ambiental, la fi de l’exclusió i de la ‘cultura del malbaratament’, de classificar els éssers humans en funció de la seva utilitat per a la societat de consum.

Francesc ha denunciat enèrgicament ‘la injustícia atroç de la marginació urbana’. Hi ha dit que ‘aquest, és el dany causat per les minories que concentren el poder, la riquesa egoista i els residus, mentre cada vegada més gran majories obligada a refugiar-se a les perifèries abandonats, contaminats i marginats’.

El Papa hi ha denunciat que ‘hi ha noves formes de colonialisme que encara volen que els països africans siguin parts d’un mecanisme, peces d’un engranatge gegant’.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb