El festival Tercera Setmana, que se celebrarà fins al 18 de juny, amplia l’àrea de cobertura enguany a Alacant i a Castelló. Aquestes dues noves seus se sumen a València, així, el festival estarà present a les capitals de les tres províncies valencianes. En aquest afany per a créixer, centre el seu programa en l’eix País Valencià, Balears i Principat. Fins a un total de vint-i-set propostes comparteixen territorialitat, identitat, idioma i cultura. Entre aquestes, destaca la tornada a València del Teatre Lliure de Barcelona després de dècades d’absència. Ho farà amb Dona no reeducable, sobre la periodista russa Anna Politkóvskaya, enfrontada a Vladimir Putin i assassinada el 2006.

Pel que fa a la resta del programa, destaquen el total de tretze finalistes dels premis Max, els premis de teatre més prestigiosos de l’estat espanyol, l’equivalent als Tony americans o els Laurence Olivier del Regne unit. Oskara, favorita enguany per als Max és un espectacle de dansa amb el folklore basc com a convidat; i Mulïer, representa la història de tota una humanitat femenina representada per ballarines que dansen damunt d’unes xanques. Un muntatge amb què pretenen investigar els límits físics amb la dansa i l’equilibri.

Fora dels teatres, el festival, en col·laboració amb la Universitat de València, ha programat una sèrie d’Aperitius escènics. La dansa i les arts escèniques s’instal·laran fins dissabte pels carrers de la ciutat, així com espais (comerços, pubs) on habitualment no tenen lloc accions d’aquest tipus. Aquestes activitats són gratuïtes.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]