El nou decret de l’escola inclusiva surt a exposició pública

Preveu un impacte pressupostari de 142 milions en quatre anys

VilaWeb
Redacció
27.01.2017 - 18:21
Actualització: 27.01.2017 - 19:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Preveu un impacte pressupostari de 142 milions en quatre anys

BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

El projecte de nou decret de l’escola inclusiva que impulsa la Generalitat de Catalunya ha sortit aquest divendres a exposició pública durant dues setmanes per presentar-hi al·legacions, i la Conselleria d’Ensenyament preveu com a mínim sis mesos per a la seva publicació.

Segons ha informat la Conselleria d’Ensenyament en un comunicat, aquest nou decret regularà l’atenció educativa de tot l’alumnat, no només del que presenta necessitats educatives especials com preveu el vigent decret del 1997.

La norma vol garantir que tots els centres educatius del Servei d’Educació de Catalunya siguin inclusius mitjançant l’establiment de criteris que orientin l’organització i la gestió dels centres; l’ordenació de mesures i suports per a l’atenció educativa, i la diversificació de l’oferta dels serveis dels centres d’educació especial.

El projecte preveu un impacte pressupostari de 142 milions d’euros entre els anys 2017 i 2021, amb l’objectiu d’aconseguir una despesa anual consolidada de 49,3 milions d’euros l’últim any, i en el seu desplegament gradual una previsió de 1.345 dotacions de personal –entre docent i administració i serveis– en els centres públics i concertats, en funció de la disponibilitat pressupostària, segons l’informe de la Direcció General de Pressupostos.

El projecte ja es tramita al Consell Escolar de Catalunya (CEC) i el 6 de febrer es farà la presentació per estudiar el projecte normatiu i fer un dictamen corresponent.

Paral·lelament, es donarà audiència a les entitats i associacions del sector que van participar en el procés previ d’elaboració de la norma, i es presentarà a la Mesa sectorial de personal, la Comissió Mixta de representants del departament i les entitats locals, i a la Comissió de Govern local.

La nova proposta resulta de la participació, i compta amb l’informe previ de l’Assessoria Jurídica de la Conselleria, que elaborarà un nou dictamen, que finalment aprovarà el Govern i es publicarà en el DOGC, en un termini de com a mínim sis mesos.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes