El nou cicle de música contemporània OUT.SIDE arriba als centres d’art

El cicle arrenca avui amb un concert de Frames Percussion al Centre d'Art Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat

VilaWeb
Redacció
28.02.2016 - 01:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Arts Santa Mònica de Barcelona, el Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat i el Centre d’Art la Panera de Lleida organitzen el nou cicle de música contemporània OUT.SIDE. El compositor Luis Codera Puzo, una de les figures més actives en el panorama de les noves músiques a Catalunya, serà l’encarregat de dirigir la temporada de concerts. Enguany el cicle oferirà en els tres centres d’art les actuacions de dos dels grups més importants de l’actualitat: CrossingLines i Frames Percussion.

El primer concert del cicle es fa avui al Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat. Frames Percussion presentarà la hipnòtica ‘Timber’, del compositor Michael Gordon, una peça escrita per a sis peces de fusta afinades i amplificades que han estat fabricades expressament per al concert. La segona actuació tindrà serà el 16 de març al Centre d’Art la Panera de Lleida, on CrossingLines oferirà ‘Less’, una experiència sonora unitària al voltant de la música de M. Feldman i G. Scelsi, juntament amb altres músiques que presenten canvis mínims.

L’Arts Santa Mònica de Barcelona acollirà el 20 de maig de nou CrossingLines, que presentarà ‘Noves veus’, un projecte dut a terme en col·laboració amb l’Escola Superior de Música de Catalunya. El concert es complementarà amb improvisacions conduïdes per El Pricto, un dels músics més actius en el camp de la improvisació de la ciutat de Barcelona.

El cicle es clourà el 23 de juliol amb un concert conjunt de CrossingLines i Frames Percussion. Serà a l’Arts Santa Mònica de Barcelona i els grups que presentaran conjuntament ‘WE ARE drONE’, un dels projectes més particulars del cicle. Es tracta d’una experiència sonora al voltant d’una massa sonora de llarga durada, suma de moltes textures dissenyades, que aniran transformant-se gradualment.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes