El nou ambaixador dels Estats Units a l’estat espanyol i Andorra parla català. Ho ha explicat Donald Trump quan ha anunciat el nomenament en el càrrec de l’empresari de Wall Street Duke Buchan III. Buchan té cinquanta-quatre anys i va donar 898.000 dòlars per la campanya electoral de Trump. Els seus coneixements de català provenen de la seva època d’estudiant a València. Ara, la seva nominació haurà de ser validada pel Senat.

Buchan és inversor, fundador del fons de capital risc Hunter Global Investors, que té la seu a Palm Beach, la mateixa ciutat del club privat i mansió de Trump, Mar-a-Llac. Criat en una granja de Carolina del Nord, Buchan també té negocis agrícoles i de cria de cavalls.

A la Universitat de Carolina del Nord, Buchan hi va estudiar economia i espanyol. A més, va participar en un programa d’estudis a l’estranger a les universitats de Sevilla i València. També va estudiar negocis a la Universitat Harvard.

Buchan va començar optant pel candidat Jeb Bush, però ràpidament va canviar les seves preferències i va donar suport a Trump. Segons ‘The New York Times’, va acompanyar l’actual president nord-americà en els debats presidencials, en diversos actes de campanya i el dia de la seva presa de possessió.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]