El Museu Carmen Thyssen Andorra obrirà les portes el 16 de març del 2017 amb l’objectiu d’oferir exposicions temporals de llarg termini. La durada de les exposicions serà del voltant dels onze mesos i amb una trentena de peces, segons que ha explicat el director artístic de la pinacoteca, Guillermo Cervera.

‘Hem pensat en el turisme andorrà, tant d’estiu i hivern, amb un moviment de gent constant. La idea és buscar la màxima sostenibilitat, perquè avui dia els museus són deficitaris i, per aquesta raó, tindrem una estructura més reduïda i exposicions fixes que moguin més els visitants: més estàtic és menys atractiu’, ha assenyalat.

De moment, la primera exposició serà ‘Escenaris’, una mostra 26 quadres que repassaran la història de l’art des de finals del segle XIX fins al tercer quart del segle XX: l’impressionisme francès i nord-americà, el fauvisme, el modernisme català o l’hiperrealisme són alguns dels moviments representats en aquesta proposta.

Cervera ha confirmat que la meitat de les obres que podran veure’s a la mostra procedeixen de la col·lecció permanent de Madrid, mentre que l’altra meitat procedeixen dels arxius de la fundació. ‘A llarg termini, la idea serà que les exposicions siguin mixtes, obrint la possibilitat de col·laborar a altres museus’, ha explicat. I ha reconegut que també es podrien oferir mostres conjuntes amb els Thyssen de Madrid i Màlaga.

 

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]