El portaveu del govern andorrà, Jordi Cinca, en una conferència de premsa.

El Tribunal de les Corts d’Andorra ha admès a tràmit una querella contra el ministre de Finances i portaveu del govern d’Andorra, Jordi Cinca, per presumpta apropiació indeguda, administració deslleial i emblanquiment de capitals. La querella ha estat interposada pel president del Grup Orfund, Joan Samarra, empresa dedicada a la foneria d’or que va fer fallida a causa de les presumptes actuacions delictives de Cinca. Segons una nota emesa pel bufet d’advocats que ha presentat la querella, Cinca té relació amb la sostracció de lingots d’or i diamants procedents de Libèria a una empresa B en benefici propi. La denúncia es va formalitzar davant el Tribunal de Corts atesa la condició d’aforat del ministre.

Segons el lletrat, Samarra va tenir coneixement de l’existència de la societat panamenca Mariette Holding el mateix dia que Cinca va fer la conferència de premsa explicant la seva implicació en els ‘papers de Panamà’ per mitjà d’aquesta companyia.

En un comunicat emès quan es presentà la querella, el president d’Orfund assenyalava: ‘La intenció és defensar els seus interessos i denunciar com aquest fet va causar la fallida de la seva empresa’, a més del consegüent perjudici patrimonial i moral. Així mateix, Samarra, negava tenir cap vinculació amb la presumpta activitat il·lícita inclosa en la querella que ara ha estat admesa a tràmit.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]