El mal ‘karma’ castiga el PSOE

  • Com més dies passen, més clar es veurà que el PSOE va cometre un error històric quan, davant la proposta política de l’independentisme català, va tombar cap al feixisme i va violentar les regles elementals de la convivència democràtica

Vicent Partal
08.11.2023 - 21:40
Actualització: 09.11.2023 - 07:36
VilaWeb
L'eurodiputada del PSOE Iratxe Garcia durant la seva intervenció al ple del Parlament Europeu sobre l'estat de la Unió Europea, a Estrasburg el 15 de setembre del 2021. Garcia ha estat una de les persones que més bullanga ha fet a Europa contra els independentistes catalans.
Això és una prova de lectura dels articles de Vilaweb amb veu sintètica, que ben aviat serà a disposició dels subscriptors del diari. Subscriviu-vos-hi ací. Si trobeu algun problema, escriviu-nos a suport@vilaweb.cat.

Tots els actes passats d’una persona, d’un col·lectiu, d’un grup, d’una institució, tenen la possibilitat d’esdevenir una “venjança contra un mateix“. Quan les accions d’una persona o un grup tenen conseqüències negatives, sempre poden tornar cap a ells d’una manera que pot semblar que el passat es venja. I això és especialment cert quan han causat dany a altri o han estat moralment qüestionables. Els entrebancs per la incoherència, el remordiment, la culpa o les repercussions socials o legals poden ser vists com a conseqüències que una persona o grup ha de suportar de resultes dels seus actes passats. Especialment si, per interès o oportunisme, de sobte canvia les regles amb què s’ha regit tota la vida i en què creu. Aquest concepte és una part central i integral de moltes filosofies i sistemes de creences, incloent-hi la idea del karma.

El karma és un concepte que prové sobretot de l’hinduisme i el budisme, i fa referència a allò que podríem anomenar la llei de causa a efecte. Segons aquesta llei, cada acció intencionada (bona o dolenta) que algú fa en un moment determinat generarà una força que li retornarà en algun moment positivament o negativament, segons la natura de l’acció feta. D’acord amb les filosofies que creuen en el karma, quan algú comet accions malintencionades, egoistes o dolentes per a uns altres, es genera una energia negativa que tard o d’hora li afectarà la vida i es manifestarà en forma de mala sort, dificultats o qualsevol altra mena de retribució negativa.

Deixant de banda el misticisme, crec que tots ens podríem posar d’acord en el fet que si tu, conscientment i sabent que ho fas de propòsit, trenques en un moment determinat el teu codi ètic per un interès concret, és probable que en un futur més o menys immediat aquesta acció incoherent que has fet es gire en contra teu i et cause problemes, com li passa ara mateix al PSOE amb el comissari Reynders.

Com ja deveu saber, ahir el comissari de Justícia de la Unió Europea, el polèmic Didier Reynders, va enviar una carta a Pedro Sánchez, en què li manifestava preocupació per l’amnistia i exigia explicacions al govern espanyol. Com tantes coses aquests dies –el comunicat del CGPJ, per exemple–, aquesta actuació és incomprensible del punt de vista procedimental i irrespectuosa del punt de vista democràtic. Com pots demanar explicacions d’una cosa que encara no existeix?

Però la jugada és sobretot una pressió més i forma part del patró aplicat contra l’independentisme català i que ara es fa servir contra el PSOE. Reynders, que ja ha organitzat un bon grapat d’escàndols en relació amb la carpeta catalana, simplement s’ha deixat instrumentalitzar per Vox, el PP i el residu de Ciutadans. Aquesta acció no va més enllà, però serveix per a amplificar molt l’escàndol, atiar titulars alarmistes, acorralar políticament els socialistes i dotar d’arguments la milícia jurídica, els escamots judicials que provaran d’impedir que el poder legislatiu actue lliurement, quant a l’amnistia. Que intentaran d’impedir que la democràcia funcione.

Però el cas és que a Brussel·les de pressions i jugades brutes i poc edificants com aquesta n’hem vist un bon grapat durant aquesta legislatura. No solament contra els eurodiputats a l’exili de Junts, sinó també contra els d’Esquerra, Diana Riba i Jordi Solé. I sabeu què? Que en molts casos han estat perpetrades per socialistes com Iratxe García i Javier Aguilar, i han comptat amb el suport entusiasta i camarada dels diputats de Vox, del PP i de Ciutadans. Sí, dels mateixos que ara retornen el karma negatiu a Pedro Sánchez.

Com més dies passen, estic segur que més clar es veurà que el PSOE va cometre un error històric i potser ja irreparable quan, davant la proposta política de l’independentisme català –i sols perquè són més nacionalistes espanyols que no demòcrates–, va tombar cap al feixisme i va violentar les regles bàsiques i elementals de la convivència democràtica. Alguns –un servidor mateix en dos articles que ja el 2014 van desencadenar la fúria a la seu del PSC i que són dels que em sent més orgullós d’haver escrit– els havíem avisat que passaria això si agafaven aquell camí.

No van voler escoltar res ni ningú i ara ho paguen caríssim. Però, ep!, després del Primer d’Octubre ja no és el meu ni el nostre problema. Ja s’ho faran i és igual si s’ofeguen en les contradiccions. Perquè s’han guanyat a pols la seua desgràcia i la del seu país.

 

PS1. Després de publicar aquest editorial hem sabut que l’acord entre Junts i PSOE era imminent i que es podia fer públic en qüestió d’hores. Us en mantindrem informats.

PS2. Avui he fet una Pissarreta explicant per què el nacionalisme espanyol és una ideologia reaccionària i violenta.

PS3. Precisament la dreta nacionalista espanyola protagonitza escàndols diaris al País Valencià. Núria Cadenes en parla, i situa perfectament la cosa, en el seu article setmanal.

PS4. VilaWeb necessita el vostre suport. Si ho voleu, i podeu, us demanem que us en feu subscriptors, perquè és gràcies als qui ja ens ajuden que podem continuar creixent i oferint-vos tots aquests continguts. La nostra feina és ajudar els nostres lectors a pensar i interpretar la realitat que vivim, i això ho fem honradament i sense límits ni fronteres. Com sempre ha fet el millor periodisme arreu del món.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Usó
Josep Usó
08.11.2023  ·  22:03

Tal faràs, tal trobaràs. El PSOE està molt lluny de tot: de la possibilitat de governar, de mantindre prou estructura per sobreviure, de semblar democràtic i també d’aconseguir el meu condol.

J. Miquel Garrido
J. Miquel Garrido
08.11.2023  ·  22:22

PSOE i la resta de l’esquerra caviar espanyolista que tant de mal fa a Catalunya: Iceta, Granados, Illa, Coscubiela, Albiach…
Però ens fa encara més mal veure com l’esquerra pretesament independentista se n’ha subordinat…
Els desitjo tots plegats un karma ben negatiu.

Carles Serra
Carles Serra
08.11.2023  ·  22:36

Amb el seu comentari Sr. J. Miquel Garrido 22:22 crec que ja està tot dit, sobretot l’últim paràgraf i concretament que el Karma prioritzi el Judes mossèn Junqueres, el guia espiritual d’aquesta secta.

Albert Pérez
Albert Pérez
08.11.2023  ·  23:13

Aquest primer paràgraf, Vicent, “Tots els actes passats d’una persona, d’un col·lectiu, d’un grup, d’una institució, tenen la possibilitat d’esdevenir una “venjança contra un mateix“. Quan les accions d’una persona o un grup tenen conseqüències negatives, sempre poden tornar cap a ells d’una manera que pot semblar que el passat es venja. I això és especialment cert quan han causat dany a altri o han estat moralment qüestionables. Els entrebancs per la incoherència, el remordiment, la culpa o les repercussions socials o legals poden ser vists com a conseqüències que una persona o grup ha de suportar de resultes dels seus actes passats…”….

M’ha semblat colossal, formidable i diria que poètic. Literàriament impecable, periodísticament admirable i categòricament diafan. Speechless!

Jaume Riu
Jaume Riu
08.11.2023  ·  23:21

CASTELLA ÉS MALDESTRA QUAN TRACTA AMB EUROPA

Castella no necessita ser europea, i només conviu a Europa per proximitat geogràfica i per obtenir beneficis i avantatges. Per res més. Les relacions amb Catalunya són també d’aquest estil.

Ara sabem que els espanyols més nacionalistes han fet prendre posició contra l’amnistia al comissari de Justícia de la Unió Europea, un dèbil Didier Reynders.
Europa veu així que el regne d’Espanya ensenya els draps bruts públicamemt a les institucions, i veu com per una banda el PSOE necessita seduir l’independentisme amb una llei amnistia i, des de l’altre bàndol no ho poden suportar i compren tants càrrecs com poden per obtenir beneficis i avantatges..
Tot plegat és una aberració política sense precedents perquè per salvar Espanya es debilita al president espanyol en funcions precisament quan ocupa la presidència rotatòria del Consell de la UE. En podem dir karma si volem.
La premsa europea i l’opinió pública també va veient quin paper tan galdós fa José Borrell com a cap de la diplomacia de la UE.
En definitiva, Castella és maldestra quan tracta amb Europa

Melitó Camprubí
Melitó Camprubí
08.11.2023  ·  23:39

Amb el karma no se sap mai però, amb karma o sense, el PSOE és la opció menys dolenta que té España i, de retruc, nosaltres…mentre esperem l’arribada d’algun prodigi d’aquests que exigeixen coľlaboració i majories.
Roma crema mentre Neró recita versos i toca l’arpa.

Marc Mateos
Marc Mateos
08.11.2023  ·  23:39

Doncs si és cert això que dieu que és imminent l’acord de Junts amb la Pzoe per a la investidura d’en Sanchinflas, em temo que el karma aquest també afectarà Junts i Puigdemont.

No existeix investidura espanyola que sigui bona per Catalunya.

//*//

Ferran Moreno
Ferran Moreno
08.11.2023  ·  23:50

Al final es confirma que tot el peix estava venut fa setmanes. I aquells que anaven a Madrid a dir prou, a blocar-ho tot i que cobraven per avançat no són gaire diferents dels altres.

Pactar contra natura amb el PSOE del 155 ja és quelcom normal en un partit autoanomenat independentista. Primer ho va fer l’un i ara ho fa l’altre.

Pactes amb els botxins per salvar el cul, per molt que ho vulguis maquillar amb qüestións de cara a la galeria i per despistar com ara el català al Congreso o a Europa.

Jaume Vall
Jaume Vall
09.11.2023  ·  00:07

A veure si aquesta inestidura permesa és a canvi de promeses o de fets.
MHP Puigdemont, s’està jugant la credibilitat, si més no, la que em correspon tenir a mi.

Catalunya, com a país ha de sortir-ne guanyant, no només els partits polítics.
I aixó significa fets. Reducció dèficit, traspassos ports, VERIFICADOR INTERNACIONAL, etc.

Si només és un perdó, que el triler masover no pot ni garantir, el negoci ha resultat nefast.
No ens decebi, si us plau.

Gerber van
Gerber van
09.11.2023  ·  00:14

La contradicció entre Juncker i Timmermans (que no paraven d’insistir que les vulneracions dels drets humans a Espanya és un afer interna d’Espanya) és punyent amb Reynders que interfereix il.legítimament en la política interna de l’Estat EU sobirà. Però els seus objectius són el mateix: fer impossible la independència de Cataluya. Amb tanta misèria, la EU ha d’anar molt amb compte que el karma no anirà en contra seva.

ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
09.11.2023  ·  00:57

Vull felicitar l’Honorable Conseller de la Generalitat d’Avall, en Visente Barrera i Simó, de catalaníssimes arrels i cognoms, per haver establert fefaentment de què es tracta:

“Una GUERRA DE DESCOLONITZACIÓ amb tots els ets i uts.” SENSE SUBTERFUGIS NI MITGES MENTIDES QUE TANT AGRADEN ELS FALSAMENT DITS CATALANISTES.

Tot apel·lant a “la seua “trinxera” contra la dels “d’enfront”.

Aquest conseller és més decent intel·lectualment que tots els seus amics del PP, el psoE, C’s, etc que volent el mateix i no s’atreveixen a exposar-ho amb la mateixa nitidesa.

O els bufanúvols de Compromís, EUPV, INICIATIVA, ERPV, etc. o ACPV, etc…i els col·lectius pretesament “culturals”, què són incapaços de defensar la seua cultura i idioma nacional amb la meitat de capacitats cognitives del Conseller Barrera com defensa la seua nació i idioma espaÑols.

Com si en una situació colonial la “cultura” colonitzadora i la colonitzada foren bases intercanviables i confusibles.

A uns altres que també el “karma” els estarà esperant amaga al cantó.

Cert que Verònica Ruiz (Compromís) se’l menja amb números i segur que coneix millor els Pressupostos que el propi Conseller.

Però a mi m’ha fet gràcia Chulvi Espanyol (ex-batle) de Xàbia del PSPV que va oposar-se a valencianitzar la localitat se la Marina Alta a causa de no importunar els madrilenys que vénen cada estiu i dels quals TOTA la població xabienca viu agenollada durant 3 mesos. En veure això i desoïnt Compromís a fer-ho, Mercadona no usa cap rètol en català a Xàbia. Español i anglès.

Així pensen derrotar les polítiques del Conseller.
Fent el mateix que ell però amb estètica i raons diferents.

Josep Blesa (València)

PS: Núria Cadenes desa l’enllaç al seu article per a blasmar i desautoritzar el Conseller, servidor també el desa per a enaltir el Conseller i per a que n’apreguem a encarar aquests embats.

https://www.youtube.com/watch?v=ZPUOSM5y7z4

Jaume Bonet
Jaume Bonet
09.11.2023  ·  01:26

Qualsevol acord que no inclogui el reconeixement de la DUI del 2017 és traidoria … Com deia jo pel gener i ara s’ha confirmat amb lo dels 8.000.000 “la tupinada i el cens inflat ja els tenen a punt” …
https://x.com/jaumemoll/status/1612868018618650624?s=20

Josep Gualló
Josep Gualló
09.11.2023  ·  02:02

Qualsevol situació caòtica, pot empitjorar. Això és una veritat relada i no discutible.

El Karme forma part de les creences del hiduisme que és una culura religiosa que ens queda molt lluny en l’espai i el temps.

Tal faràs, tal trobaràs és una dita molt antiga a Catalunya. La tenim molt arrelada en la nostra cultura. Les creences religioses i les menges dels païssos de l’orient llunyà, van calant fort a casa nostra.

Tant si ès diu Karma com Antònia o Aurèlia, el passat, ens passarà factura un dia o altre. No és questió religiosa ni supersticiosa, és simplement que si tens costum de dir mentides, et contradiràs i t’atraparan més facilment que a un coix.

En Pedro Sanchez, podria ser que no ho sabés i ara l’hem agafat amb els pixats al ventre. Q u e e l b o m b i n ! ! !

Secundí Mollà
Secundí Mollà
09.11.2023  ·  03:26

Això del karma…, en fi. Franco va morir al llit.

Salvador Molins
Salvador Molins
09.11.2023  ·  04:50

No donem legitimitat als espanyols per governar-nos, per espoliar-nos, per sotmetre’ns, per trepitjar els nostres drets, no els donem poder per colonitzar-nos, per emmudir la nostra llengua, la nostra ànima, per sotmetre als nostres infants als seus capricis, …

Això, exactament, legitimar l’enemic i ocupant que ens vol destruir, minoritzar, desdibuixar, és el que faran Puigdemont i Junts si donen suport a la investidura del president espanyol.

Puigdemont ja ho va fer, aquell fatídic 10 d’octubre, deixant en suspens, als llims, la Independència de Catalunya que va comprometre’s declarar si es guanyava el Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya del Primer d’Octubre de 2017. Puigdemont no ho va complir.

Dies després, el 27 d’octubre de 2017, els diputats del Parlament de Catalunya van votar una Declaració Unilateral d’independència (DUI), com pocs anys abans van fer els kossovesos, i la van guanyar per majoria absoluta. El Tribunal de Dret Internacional de La Haia va sentar jurisprudència quan va declarar, en el cas de Kossovo, que una DUI no és contrària a la legalitat internacional.

Puigdemont tenia la responsabilitat d’implementar la República Catalana Independent, obeint aquesta DUI, però tampoc ho va fer.

Ara, Puigdemont, si dóna suport aquesta investidura, reconeix de fet l’autoritat sobre d’ell del president espanyol.

En nom meu, no!
En nom meu, mai!
No falli de nou al Poble de Catalunya!

Catalans! Empoderem-nos!
Siguem lleials al nostre Mandat del Primer d’Octubre, edificar la ja incipient República Catalana Independent, reafirmem-lo cada dia i cada moment, neguem la legitimitat i la legalitat dels invasors que fa més de tres segles ens ocupen terres, llars i ments !

Preparem una Llista Cívica lleial aquest Mandat i sols per aquest Mandat.

Què la Llista Cívica i una possible quarta via no siguin elements d’exclusió sinó que se sumin i es coordinin pel necessari i urgent nou embat, el definitiu atac del cim de la Independència !

Asun Tejero
Asun Tejero
09.11.2023  ·  05:38

Com diu Salvador Molins:
No donem legimitat als espanyols per governar-nos, per espoliar-nos, per sotmetre’ns, per trepitjar els nostres drets, no els donem poder per colonitzar-nos, per emmudir la nostra llengua, la nostra ànima, per sotmetre als nostres infants als seus capricis.
I a partir de demà, campanades a mort!!!
I començarà el que millor sabem fer els catalans, plorar, gemegar perquè una vegada més ens hauran enredat.
Som masoques!!!!!
No deia el Puigdemont-no li cal el títol de MHP, és com tots-no së que del 1714, acord històric i unes quantes mandangues més!!!
Al final ho heu aconseguit: desafecció dels catalans-independentistes, of course!!!!
I aquí i allà continuaran amarraets a la mamella.

LLUÍS CASTILLO
LLUÍS CASTILLO
09.11.2023  ·  06:18

Doncs si el MHP dona suport al PSOE, serà interessant veure a qui votem o si cal fer-ho en les pròximes eleccions de la gestoria. Salut.

Carles Belda
Carles Belda
09.11.2023  ·  06:40

Tal faràs, tal trobaràs.

Andrés Flores
Andrés Flores
09.11.2023  ·  07:00

Bon dia Vicenç,
A la teva pissarreta crec t’has deixat un element important del nacionalisme espanyol: què és molt reaccionari, molt de dretes (rojo com a enemic i insult) i contrari al progrés.
Això fa que l’error del PSOE sigui extremadament previsible, doncs per molt què “comprin” el nacionalisme espanyol ells sempre seran considerats enemics. Després dels catalans vindran ells.
I ja s’ho trobaran. Era un karma telegràfic.

Jordi Sanahuja
Jordi Sanahuja
09.11.2023  ·  07:09

De fet el Karma en el budisme es refereix a les accions, beneficioses o pernicioses, que tindran repercusions en un mateix, en aquesta vida o en les reencarnacions en altres vides. El budisme no creu en la vida eterna com el cristianisme ni que tot s’acabi quan un mor. Si has fet el mal, ho pagaràs en aquesta vida o en les successives reencarnacions, de forma que si mors com humà, l’únic i màxim nivell que et permet arribar al Nirbana (il·luminació) i tens mal Karma et reencarnaras en un ésser inferior (un animal o planta) i seguiras en el Samsara (successives reencarnacions) fins que purguis tot el mal fet, però si has aconseguit un bon Karma pots aspirar al Nirbana en aquesta pròpia vida o, al haver entrat ja en el sender, en un màxim de 6 reencarnacions (en un estat superior vom a humà) per arribar-hi. Es tracte en definitiva d’un entramat ètic, ja que si no hi haguessin reencarnacions no tindries cap motivació per fer el bé, ja que segons el grau de consciència i de capacitat de supervivència podries no haver-ho de pagar en aquesta vida. Pensem per exemple en l’Aznar, un complet immoral que està feliç de ser-ho sense la més mínima consciència del mal que ha provocat. Segons el budisme ja ho pagarà perquè és moralment just que aixi sigui.

En relació al PSOE i la resta de partits, des de Podemos (o Sumar o els Comums) fins a tota la dreta autoritària (ahir ja vaig explicat perquè estem en un estat autoritari), tots ells tenen un mal Karma i estan en la mateixa situació. També ERC té un mal Karma ja que quan li ha convingut (anar vontra Catalunya i contra el MHP Torra o Puigdemont o la mateixa Laura Borràs) s’han aliat amb els partits espanyols. Les CUP’s també ho han fet però més per motius de puresa ètica que per malevolencia. L’únic que es salva és JxC.

Cèsar Montoliu
Cèsar Montoliu
09.11.2023  ·  07:15

Enllaç als dos articles del 2014?

Lídia Gil
Lídia Gil
09.11.2023  ·  07:36

Tot és una gran comèdia.

Carles Ortiz
Carles Ortiz
09.11.2023  ·  07:40

Les accions seran positives o negatives seglns de quin costat les miris. Çer als espanyols les accions pasades del PSOE són les positives i les accilns negatives són les que estafent ara a b l’independentisme català. I per tant si apliquem el karma, el PSOE veurà en un futur com se li gira en contra el pacte amb Puigdemont.

Antoni Morros
Antoni Morros
09.11.2023  ·  07:47

Ni més ni menys!! Un editorial excel.lent que descriu la situació del PSOE de manera impecable. Corolari meu: Espanya no te remei!!

Adrià Arboix
Adrià Arboix
09.11.2023  ·  08:11

Molt bona reflexió.

Joan Deulofeu
Joan Deulofeu
09.11.2023  ·  08:12

Avui segurament veurem el nas a l’acord d’investidura. A veure qui és realment el guanyador. I si fos el PSOE com sol ser habitual?
Atents a veure com ca tot plegat, però amb el cor encongit.

Antoni Cuadrench
Antoni Cuadrench
09.11.2023  ·  08:48

Total, totalment d’acord, de cap a cap, amb el comentari de Salvador Molins.
El mateix error: 0ct/2017 i Nov/23.

enric llopis
enric llopis
09.11.2023  ·  08:48

D’acord amb Jaume Vall 09.11.2023 · 00:07.
Cerc que Junts ja es pot comparar amb ER de Junqueras. Ens han ben traït, però no ho tornaran a fer. De moment em donaré de baixa del Consell de la Republica. Un fàstic, ja s’ho faran.

Pep Agulló
Pep Agulló
09.11.2023  ·  09:08

Hi ha metàfores més properes que les fonts de l’hinduisme i el budisme, salvant el misticisme, que podem trobar en la ciència. La tercera llei de Newton: llei d’acció i reacció…

Si s’exerceix una força sobre un cos, el cos respondrà amb una altra força de reacció d’igual magnitud i sentit oposat.

Víctor Torguet
Víctor Torguet
09.11.2023  ·  09:23

Em sembla Vicent que, més que el karma, el que explica allò que li passa ara al PSOE és la conseqüència del guerracivilisme alimentat pel nucli ultraconservador i feixista predominant a l’ADN espanyol i que ve de fàbrica.

El PSOE postfranquista mai ha estat el que deia i diu ser. MAI. Des del dia 1 de la seva legalització a la fake-transició democràtica, el PSOE va ser l’eina més efectiva del franquisme per perpetuar fins avui el seu cop d’estat victoriós i genocida de 1936. El PSOE fa ser el principal anestèsic i l’aparador restaurador del poder franquista que segueix controlant l’estat. El PSOE dels 47 darrers anys és la farsa més gran mai reeixida a un estat amb una societat tan fàcil d’enganyar i manipular com l’espanyola (només cal comptar els cops que he fet servir el terme “fake” en aquest comentari). El PSOE, com qualsevol partit a espanya que vulgui governar, ha de tenir un comportament anti-català indiscutible, i això és el que ha fet des de 1977. Ni karma ni justícia divina, això d’ara és l’eterna lluita caïnita de l’espanya irreformable.

El PSOE és a l’espanya feixista actual el que ERC és a Catalunya. Dos partits fake (controlats pels poders fàctics espanyols) que estan pagant les seves contradiccions, mentides, traïcions i col·laboracions amb l’enemic. Tan senzill com això, i tan difícil d’acceptar per tants (entre ells VW).

Vicent, pot ser insisteixo molt en això, però estic una mica avorrit i frustrat de parlar tant d’espanya (del nostre etern enemic i amb un desfermat anticatalanisme obsessiu). No hi ha res a fer amb espanya. És un càncer ultra-maligne pels Països Catalans. No hi ha més guariment que l’extirpació urgent. La INDEPENDÈNCIA.

Estem vivint moments clau per refer-nos de tota la brutal repressió patida des de 2017 per l’enemic (estat espanyol i els seus miserables col·laboradors fake-indepes). Hauríem d’estar preparant un nou envit del Procés amb màxima possibilitat d’èxit i aquí estem, parlant cada dia d’espanya…
Quina pèrdua d’oportunitats i de temps.

En fi, cada dia estem més sols els més de 2 milions d’Indepes que, per cert, en som prou per fer la Independència sense el llast dels líders fake-indepes, que són pràcticament tots els líders polítics, socials, mediàtics, etc. que s’autoanomenen Independentistes amb la complicitat dels mitjans (entre ells VW).
VW, si us plau, feu allò que dieu que voleu fer. Col·laboreu sense risc, però feu-ho.

PD: Deixem negociar a Puigdemont/JUNTS a veure si saben metamorfosar-se de fake-indepe a “pal de paller” de l’Independentisme, re-organitzem-nos, re-fem urgentment el Procés (seguim omplint carrers, actualitzem estratègia, pla i lideratges), bastim una Llista Cívica (o similar) si JUNTS segueix fent figa, fem fora de la Generalitat als actuals traïdors, prenguem el control del País (en la mesura que sigui possible) i aixequem la suspensió de la DUI !!!

Josep Oriol Garreta
Josep Oriol Garreta
09.11.2023  ·  10:26

El mateix que en Lluís Castillo (06:18)
“Doncs si el MHP dona suport al PSOE, serà interessant veure a qui votem o si cal fer-ho en les pròximes eleccions de la gestoria. Salut.”

esteve prats
esteve prats
09.11.2023  ·  10:37

Esta clar que els Almogavers es van passar de la ratlla, el Karma ens ha tornat amb uns dirigents babaus i traidors al pais.

Juan Martin ALEGRIA
Juan Martin ALEGRIA
09.11.2023  ·  10:48

Gràcies, Esteve Prats.

Aprecie, i molt, el seu sentit de l’humor britànic.

Aleix Gaus
Aleix Gaus
09.11.2023  ·  11:00

El PSOE ara ho paga a un preu molt alt els seus errors.
Es va equivocar molt en girar l´esquena als independentistes ara ja s´ho feran

Joan F Ruiz
Joan F Ruiz
09.11.2023  ·  11:25

A banda del meu desig de que el mal Karma castigui al PSOE/PSC, estic esperant aquest càstig pels franquistes monarquics disfressats de socialistes republicans, Felipe González i l’Alfonso Guerra.

Aquest parell, quan a espanya tenien una majoria de més de 200 diputats, no van voler fer res.
Podent, no van fer un Nuremberg que sanejés la Administració, la Justícia, l’exèrcit i les policies franquistes.
No va voler perquè ells eren la cara externa, però falsa, de tota la oligarquia econòmic/monarquica deixada per Franco.

Dit això estic en contra d’alguns comentaris, suposadament independentistes, atacant Junts pel pacte, i posant Junts a l’alçada de la claudicació política i mediàtica feta fa uns dies per la ER del Gran Botifler Oriol Junqueras, sí, la ER que controla via subvencions, amb els nostres impostos, els mitjans de comunicació TV3, CatRadio, diari ARA,…..
Soc ex votant d’ERC, que no era la ER actual, per si algú es pensa altra cosa.

Entre el peix al cove i l’immobilisme, ha d’haver-hi via. El pacte de fa uns dies de la ER de Junqueras era fum, una presa de pèl.
Si ara hem aconseguit algo més tangible, ben vingut sigui, si representa un graó més per a desempallegar-nos del naZionalisme espanyol, sense perdre de visió on volem anar, a una Catalunya independent.
Sóc dels que creu que el 3-O del 2017, amb una espanya estabornida, i amb credibilitat al món, podíem haver mantingut la independència, llàstima.
Però hem d’avançar i no menystenir cap graó.

Mercè Duran
Mercè Duran
09.11.2023  ·  15:43

Entenc el sentit figurat del karma a l’editorial.
Però no crec ni en el karma, ni en la reencarnació, ni en el paradís, ni en l’infern….ni en res que no sigui terrenal

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any