El magistrat instructor del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Carlos Ramos deixa el president de la Generalitat Quim Torra a un pas de judici per desobediència a les ordres de la Junta Electoral espanyola sobre la retirada dels llaços grocs dels edificis de la Generalitat durant la campanya electoral.

El jutge refusa d’arxivar la causa, com demanava la defensa de Torra, i diu que els fets investigats podrien ser constitutius d’un delicte de desobediència o, subsidiàriament, de denegació d’auxili a l’autoritat competent. Ara obre el tràmit de deu dies perquè les parts demanin l’obertura de judici oral.

Torra va declarar al maig com a investigat al TSJC i va defensar que no va fer cas de l’ordre de retirar el llaç groc i la pancarta per protegir la llibertat d’expressió. Per justificar la seva decisió, va fer referència als drets civils i polítics. El president de la Generalitat va respondre cinc preguntes del fiscal, però no va voler respondre’n de l’acusació popular de Vox, per ‘decència democràtica’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.