El jutge del tribunal d’instrucció número 8 de València ha decretat presó sense fiança per a l’ex-president de la Generalitat Eduardo Zaplana, detingut fa dos dies per la Guàrdia Civil, en una operació contra la corrupció. La fiscalia havia demanat aquesta mesura, concedida pel magistrat.

Zaplana va ser arrestat en l’operació Erial per presumpte emblanquiment de capitals, malversació i prevaricació. La defensa n’ha demanat l’alliberament perquè té leucèmia, però finalment el jutge ho ha desestimat.

La fiscalia anticorrupció i la Guàrdia Civil cerquen el rastre de deu milions d’euros en comissions il·legals rebuts per l’adjudicació de contractes públics relatius a la concessió de les ITV i el pla eòlic durant l’etapa de Zaplana al capdavant de la Generalitat. Com a resposta, el PP va donar-lo de baixa de la militància i se’n va desvincular.

Més informació:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]