Un jutjat de Manresa ha arxivat la causa oberta per un suposat delicte d’injúries contra l’ex-president de Societat Civil Catalana (SCC) Josep Ramon Bosch perquè considera que el cas ja ha prescrit, segons que han explicat fonts judicials a Europa Press.

L’associació jurídica Drets s’havia querellat contra ell per ‘amenaçar i injuriar’, des d’un perfil fals de Facebook, partidaris de la independència. Segons Drets, Bosch era darrere d’aquesta pàgina des d’on es van publicar missatges contra Artur Mas o David Fernández, segons que ha explicat ‘La Vanguardia’. L’associació querellant, però, encara no ha rebut cap notificació sobre l’arxivament del cas.

L’advocat de Bosch, José María Fuster-Fabra, ha explicat que van demanar l’arxivament de la causa per prescripció com una ‘estratègia’ jurídica, però ha insistit que ell no és autor dels fets dels quals se l’acusava.

Bosch va comparèixer com a investigat el gener del 2016 i es va acollir al seu dret de no declarar mentre el tribunal no resolgués les seves al·legacions. L’argument segons el qual el cas hauria prescrit no era defensat per l’acusació, perquè considerava que la injúria es prolongava mentre els comentaris seguissin penjats a les xarxes.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]