Featured Video Play Icon

El Festival Visa pour l’Image ha guardonat el fotògraf grec Aris Messinis amb el Visa d’Or News pel reportatge ‘War in Peace’, que explica el drama dels refugiats que han arribat a l’illa grega de Lesbos aquests últims mesos. La crisi dels refugiats ha estat un dels temes més comuns entre els treballs que s’hi hi han presentat.

S’hi destaca també el premi en categoria de revista que ha aconseguit el fotoperiodista alemany Peter Bauza amb ‘Copacabana Palace’. En aquest cas, perquè reflecteix la supervivència de tres-centes famílies del Brasil que viuen en un edifici inacabat. Bauza mostra la paradoxa entre un Brasil que ha construït grans infrastructures per als Jocs Olímpics i la realitat que es viu en molts barris de ciutats grans com ara Rio de Janeiro, amb edificis sense acabar i en males condicions.

El festival ha premiat també la parella de fotògrafs eslovens Jaka Gasar i Bojan Velikonja en la categoria de fotografia quotidiana per ‘Dnevnik’, on es mostra la crisi de refugiats que arriben a Eslovènia. El Visa d’Or honorífic ha estat per al fotoperiodista dels Estats Units Stanley Greene.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb