El Banc d’Aliments de Catalunya ha tancat el recompte final del Gran Recapte d’aquest any amb un total de 4.400.589 quilos d’aliments recollits, 100.000 quilos més de les aproximadament 4.300 tones que van recollir l’any passat.

El Gran Recapte d’aliments es va dur a terme els dies 30 de novembre i 1 de desembre a 2.926 mercats i supermercats de 363 municipis de Catalunya amb l’ajuda de més de 28.000 voluntaris, i, segons el recompte del Banc d’Aliments, van participar amb donacions més d’1,9 milions de persones.

Durant aquesta desena edició d’aquesta tradicional recollida d’aliments també s’ha posat en marxa el Gran Recapte en línia a través d’un web per facilitar les donacions digitals de lots d’aliments bàsics per valor de 5, 10 o 25 euros.

Segons han destacat els responsables del Banc d’Aliments, després de deu edicions ‘la ciutadania manté ferm el compromís amb les persones més desafavorides del nostre entorn’. La taxa severa de pobresa se situa en un 5% de la població, és a dir, afecta unes 380.000 persones.

El Banc d’Aliments ha destacat que aquesta ha estat l’edició més sostenible del Gran Recapte, ja que s’han substituït 250.000 bosses de plàstic per 80.000 bosses tèxtils reutilitzables.

Empreses del sector logístic han cedit magatzems per poder classificar els aliments donats, com el cas de la nau cedida pel Consorci de la Zona Franca a Barcelona o el pavelló firal cedit per la Fira de Lleida.

Els aliments recol·lectats ja s’han començat a distribuir entre les 618 entitats socials de tot Catalunya que atenen més de 200.000 persones en situació de pobresa, en un repartiment que es prolongarà durant uns tres mesos.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb