Vladimir Putin, en una reunió amb el consell de Seguretat del Kremlin.

El govern rus no creu que l’accident de l’avió militar que es va estavellar a la mar Negra, en què han mort 92 persones, tingui cap relació amb un acte terrorista. Els bussos han trobat aquest matí el buc de la nau, on hi podria haver la majoria de morts. Segons els serveis de rescat, l’aparell és a 1,7 quilòmetres de la costa i a una profunditat de 27 metres. Continua la cerca per a localitzar les caixes negres de l’aparell, que podrien donar informació definitiva de les causes de l’accident.

Hi treballen més de 3.500 militars russos, amb una quarantena de vaixells i una trentena d’aparells aeris.

Un contingent nombrós del cor i el conjunt de dansa de l’Exèrcit Roig anava a participar en la celebració de Cap d’Any a la base aèria russa de Latakia, a Síria. La llista dels passatgers publicada pel Ministeri de Defensa rus inclou 64 integrants del cor, vuit militars, vuit membres de la tripulació de l’avió, nou periodistes, dos alts càrrecs civils i la responsable d’una coneguda ONG russa.

Ara com ara, s’han recuperat una desena de cadàvers. Les autoritats russes han obert una investigació per aclarir les causes de l’accident, tot i que els experts apunten a una fallada tècnica. L’aeronau va perdre el contacte amb els radars després d’enlairar-se de l’aeroport de la localitat de Sotxi.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]