El govern recorrerà contra la suspensió dels preceptes impugnats de la llei de professions de l’esport

Neus Munté assegura que es defensaran les competències i el desenvolupament normal de l'esport a Catalunya

VilaWeb
Redacció
06.03.2016 - 18:42
Actualització: 06.03.2016 - 19:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La portaveu i consellera de la Presidència, Neus Munté, ha anunciat que el govern recorrerà contra la suspensió del Tribunal Constitucional espanyol d’alguns dels preceptes de la llei de professions de l’esport, contra els quals l’estat va presentar un recurs d’inconstitucionalitat. Segons que ha defensat Munte, el govern va impulsar aquesta llei per a una ‘millora de la pràctica de l’esport’ a Catalunya i veu la suspensió del TC com un obstacle: ‘Defensarem les competències de l’estatut i el que entenem que ha de ser el desenvolupament en condicions normal de les competències de l’esport a casa nostra.’ Per la seva banda, l’estat espanyol entén que la norma catalana vulnera la llei d’unitat de mercat i supera les competències de la Generalitat respecte a la signatura d’acords internacionals.

La llei d’exercici de les professions de l’esport regula, estre més, la inscripció als registres de les professions de l’esport i l’acreditació de les formacions, com també l’establiment de convenis i acords d’equiparació de professionals i competències mínimes amb uns altres registres d’altres estats membres de la UE.

La suspensió d’aquests preceptes impugnats té caràcter temporal i el TC disposa ara de cinc mesos per a decidir si la manté o l’aixeca. En aquest sentit, l’admissió a tràmit de les impugnacions de l’estat no implica cap pronunciament del TC, que resoldrà el recurs en el futur.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes