Cabrera

El Consell de Govern ha donat el vist-i-plau a interposar un recurs contenciós-administratiu al Tribunal Suprem espanyol per a gestionar les aigües exteriors del Parc Maritimoterrestre de l’Arxipèlag de Cabrera, incorporades com a superfície marina protegida amb la recent ampliació del parc.

La portaveu del govern, Pilar Costa, ha explicat que el recurs s’interposava contra els paràgrafs segon i tercer de l’apartat tercer de la part dispositiva de l’acord del consell de ministres espanyol del primer de febrer de 2019, pel qual s’ampliaven els límits del parc amb la incorporació d’espais marítims que hi confrontaven. En aquest apartat es determina que la gestió de les aigües exteriors marines que s’inclouen al parc corresponen a l’administració de l’estat i, per argumentar-ho, s’especifica que no hi ha evidències científiques que avalin la continuïtat amb l’ecosistema terrestre.

En contra d’això, el govern interpreta que l’administració competent per a gestionar el parc no és pas l’estat espanyol, sinó el govern de les Illes, tal com ho ha fet des del traspàs d’aquestes competències l’any 2009. Així mateix, entén que l’ampliació del parc és una conseqüència directa de l’interès de l’executiu balear, que és qui ha instat i impulsat l’ampliació dels seus límits.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.