El Ministeri de Sanitat espanyol aprovarà una ordre ministerial per recuperar a partir del primer trimestre del 2019 el dret a la reproducció assistida per a lesbianes i dones soles al sistema públic de Sanitat. Es tracta de revocar una ordre signada per la ministra Ana Mato que va excloure-les del sistema adduint motius d’estalvi pressupostari, malgrat que Catalunya en van fer cas omís i va mantenir la prestació. La proposta de la ministra Carmen Montón és modificar la cartera de serveis per a ‘recuperar un servei que ja va ser-hi i que va desaparèixer el 2014’ per a permetre la prestació de reproducció assistida a aquestes dos grups. La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha recordat que ‘des del 2014, aquestes dones no es podien incorporar a la sanitat pública per aconseguir aquest tractament’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb