El govern espanyol ha lliurat un seguit d’informes al titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, José Antonio Ramírez Sunyer, en què diu que la Generalitat no va gastar diners públics en el referèndum de l’1-O. Entre aquests informes, hi ha el de Natàlia Garriga, directora de Serveis del Departament de la Vice-presidència i d’Economia i Hisenda, una de les detingudes durant el cop d’estat del 20 de setembre.

El jutge havia demanat al govern espanyol que l’informés sobre les despeses de l’executiu català per dur a terme el referèndum. També adjunta un altre informe de la interventora general de la Generalitat, Rosa Vidal, en què informa que no li consta cap expedient de despesa amb càrrec al programa 132 del pressupost de la Generalitat per a consultes populars i que va ser blocat per ordre del Tribunal Constitucional espanyol.

Les úniques obligacions de pagament reconegudes que recull la interventora són dues despeses de 19.366,68 i 6.154,66 fetes pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) per a manteniment ‘ordinari i evolutiu’ de programes ja existents des de fa anys al Departament de Governació, Administració Pública i Habitatge.

Els consellers del govern de Puigdemont són investigats –i a la presó o en llibertat condicional– per presumpta malversació de cabals públics, a més de rebel·lió, sedició, desobediència i prevaricació. Tanmateix, aquests informes neguen que es destinessin diners públics al referèndum.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.