El canvi de govern a Espanya ha contribuït a rebaixar la tensió amb el govern del Botànic. Entre tots dos executius hi ha diferències sobre finançament, però, en canvi, en unes altres matèries, hi ha una clara distinció. Per exemple, la llei valenciana de comerç, que l’executiu de Mariano Rajoy qüestionava. El nou govern del PSOE no hi presentarà cap recurs d’inconstitucionalitat, segons que ha informat la Conselleria d’Economia, després de la reunió de la comissió bilateral Generalitat-estat, que es va fer ahir. La reunió va servir per a tancar un acord que posa fi al conflicte amb la llei.

La llei d’horaris comercials va néixer després d’un llarg procés de negociació entre el departament d’Economia, les patronals del comerç, empresaris i sindicats, amb l’objectiu de limitar l’obertura dels establiments comercials al diumenge i als festius. La norma definitiva, aprovada al desembre, va ser un text que no agradava a ningú, però acordat entre tots.

El director general de comerç, Natxo Costa, es va reunir amb representants de l’executiu de Pedro Sánchez per tancar la polèmica. Una polèmica nascuda amb Rajoy, que considerava que alguns aspectes podrien ser inconstitucionals. Així i tot, en l’acord assolit es preveu d’introduir lleugeres modificacions de caràcter tècnic per aclarir matisos que no afecten l’esperit de la llei i que es redactaran aquests dies vinents.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb