La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ja ha avisat que passi el que passi el 27-S el PP mantindrà la mateixa postura: ‘Seguirem en la mateixa línia de defensar la constitució i la recuperació’. En aquest sentit rebutja concessions en temes de finançament: ‘Fora de la constitució no hi ha manera d’entendre’s’. També lamenta que totes les propostes que han arribat des de la Generalitat de Catalunya hagin estat orientades a ‘saltar-se la llei, la constitució o la igualtat entres espanyols’, ha afirmat Sáenz de Santamaría després del consell de ministres.

‘No tolerarem la construcció d’estructures d’estat’, ha afegit. En cas que la Generalitat ho faci, diu que el govern recorrerà al TC qualsevol moviment. ‘Una DUI -ha dit- no és possible i no es produirà’. També ha aprofitat per criticar la polèmica de les banderes a l’Ajuntament de Barcelona i ha defensat l’actitud d’Alberto Fernández, ‘defensant la convivència i la democràcia’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]