Palau de la Generalitat Valenciana

El govern espanyol ha mostrat discrepàncies en un total de vint-i-tres lleis valencianes durant aquesta legislatura -quinze amb l’executiu de Mariano Rajoy i vuit amb el de Pedro Sánchez – i les ha portat a la comissió bilateral de cooperació entre l’administració general de l’estat espanyol i la Generalitat.

Així ho ha assenyalat en la roda de premsa posterior al ple del Consell la vice-presidenta, Mónica Oltra, coincidint amb el fet que el govern espanyol ha obert una bilateral sobre la llei valenciana per a la igualtat de les persones LGTBI, a la qual se sumen també la llei de la Infància, la de Pressupost per a 2019 i la d’Acompanyament.

La vice-presidenta ha destacat que el Consell ha defensat aquesta legislatura les lleis que aproven les Corts Valencianes, sobretot les que amplien drets que eren una reivindicació de fa molts anys dels col·lectius LGTI i que s’ha convertit en pionera en el tractament del col·lectiu intersexual.

‘La nostra missió ara, fa dos anys i dins d’anys, serà defensar el que el parlament valencià, sobiranament i amb tots els informes a favor, ha aprovat i ha estat ratificat per tots els col·lectius afectats’, ha asseverat Oltra.

Segons la seva opinió, en l’àmbit del Dret ‘sempre hi pot haver diverses interpretacions, com es pot veure fins i tot en sentències del Tribunal Constitucional que tenen vots particulars, la qual cosa no suposa que estigui ‘bé ni malament, sinó que hi ha diferents mirades’ sobre la interpretació del Dret i de les normes.

Ha recordat que, quan es va produir el canvi de govern espanyol, el Consell va sol·licitar la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat que s’havien presentat a lleis valencianes, perquè es tractava de normes aprovades sense objeccions i fins i tot algunes sense cap vot en contra a les Corts, com la de la Infància o la llei LGTBI, però els recursos en aquests casos no van ser retirats.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb