La delegació del govern espanyol al País Valencià ha enviat un requeriment a l’Ajuntament de València perquè procedeixi, en el termini d’un mes, a retolar els senyals de trànsit de la ciutat en les dues llengües oficials. A través d’una nota de premsa la delegació ha informat que ha tingut coneixement que alguns senyals estan retolats únicament en català i alerta que segons la Llei de Trànsit s’estableix que les indicacions escrites dels senyals s’expressaran, almenys, en castellà.

El delegat del govern de l’estat, Juan Carlos Moragues, ha expressat en declaracions enviades per la delegació la seva aposta pel foment de l’ús del català, però sempre complint la llei ha indicat que en aquest cas hi ha una llei i un reglament que s’ha de respectar per prudència i cautela i perquè és una qüestió que afecta la vida de les persones. ‘Si algú no entén els senyals de trànsit pot posar en perill la vida dels altres’, diu Moragues.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]