La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha descartat per ara d suspendre el pagament de les quotes dels autònoms, tal com demana el col·lectiu. En una conferència de premsa després del consell de ministres, ha argumentat que algunes de les mesures econòmiques aprovades beneficien els autònoms, com ara com la possibilitat d’ajornar sis mesos el pagament d’impostos –tres dels quals sense interessos– o de rebre una prestació per cessament d’activitat.

Montero ha afirmat que el govern espanyol posa un ‘especial interès’ a permetre que els autònoms i les PIME tinguin ‘estabilitat’ mentre duri la crisi derivada del coronavirus 2019 i que els vol garantir una ‘recuperació en el menor temps possible’.

També ha dit que els autònoms que cessin l’activitat podran demanar no pagar quota a la Seguretat Social i tampoc hauran de pagar-les si fan un ERTO, en cas de tenir treballadors a càrrec. A més, Montero ha dit que podran demanar crèdits amb un aval de l’estat espanyol del 80%.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb