El consell de ministres espanyol ha aprovat un nou projecte de llei d’educació, la LOMLOE, que ha substituir la LOMCE, també coneguda com a ‘llei Wert’. De fet, el govern espanyol ha recuperat el projecte que ja va aprovar al febrer del 2019 però que no es va acabar tramitant al congrés perquè la legislatura va decaure.

Entre les mesures que preveu la nova llei, es podrà obtenir el títol de batxillerat amb una assignatura suspesa, Religió no comptarà per a la nota i es cursarà una matèria d’educació en valors cívics i ètics. A més, ‘preferentment’ es concertaran els centres que ‘no separin els alumnes per raó de gènere’. Les comunitats amb dues llengües oficials podran decidir sobre el 45% del currículum, com es preveia fins al 2013.

Pel que fa a la llengua, el projecte de llei preveu que siguin les administracions educatives, és a dir, les comunitats autònomes, les que garanteixin el dret dels alumnes a rebre ensenyaments en castellà i les altres llengües cooficials de l’estat. A més, es considera que tant el castellà com les altres llengües cooficials tenen la condició de llengües vehiculars, i es determina que al final de l’educació bàsica tots els alumnes hauran de tenir un domini ple i equivalent entre el castellà i les altres llengües.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.