El govern espanyol ha aprovat un decret per a rebaixar la taxa de repetició dels estudiants de primària i secundària. Algunes de les mesures principals del decret són que, excepcionalment, un alumne podrà aconseguir el títol de batxillerat tot i tenir una assignatura suspesa o la desvinculació del títol de l’ESO al nombre d’assignatures aprovades. A més, un alumne tan sols podrà repetir dues vegades durant tot el cicle d’educació obligatòria: una a primària –que haurà de ser totalment excepcional– i una altra a l’ESO.

A partir d’ara, si un alumne amb assignatures suspeses ha de repetir un curs de l’ESO o no, es decidirà a partir d’una anàlisi general  per part de l’equip docent. Els professors podran decidir que un estudiant amb una assignatura suspesa passa de curs si, més enllà de les qualificacions, ha arribat als objectius i competències, no ha faltat repetidament a classe i sense justificació, s’ha presentat als exàmens i ha fet les activitats necessàries per a l’avaluació i si la mitjana aritmètica de totes les assignatures és d’un cinc o més.

També s’eliminen els exàmens de recuperació a l’ESO a partir d’aquest curs escolar. El Ministeri d’Educació espanyol ha descartat de permetre a les autonomies de decidir si mantenen les proves de recuperació de juny i setembre de manera transitòria el curs 2021-2022 perquè el consell d’estat ha determinat que no poden haver-hi criteris diferents a cada comunitat.

La ministra espanyola d’Educació, Pilar Alegría, ha justificat el decret per l’elevada taxa de repetidors a l’estat espanyol: “El 30% dels estudiants a quinze anys ha repetit de curs almenys una vegada.” Ha afegit que la xifra no seria preocupant si després de la repetició assolissin les competències necessàries i acabessin amb èxit l’etapa d’educació obligatòria, cosa que no sempre passa.

A més, s’oferirà la possibilitat de cursar el batxillerat en tres anys en compte de dos, en casos que l’alumne també cursi ensenyaments professionals de música, sigui esportista d’elit, tingui necessitats educatives especials o pugui justificar unes altres circumstàncies que ho facin necessari.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.