El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana espanyol ha ampliat el termini per a la concessió d’ajudes al lloguer per vulnerabilitat motivada per la covid-19 fins al 31 de desembre del 2021, segons una ordre ministerial publicada aquest dissabte al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). En paral·lel, les comunitats podran convocar subvencions a càrrec d’aquest Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021 per contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social del coronavirus en els lloguers de domicili habitual. A més, el ministeri també ha acordat ampliar fins al 30 de novembre els terminis de sol·licitud i de formalització dels préstecs per al pagament del lloguer a arrendataris vulnerables com a conseqüència de la pandèmia.

Les ajudes al lloguer per vulnerabilitat a causa de la pandèmia del coronavirus 2019 són de fins a sis mensualitats, amb un màxim de 5.400 euros, a raó de 900 euros per mes com a import màxim. L’ordre TMA/336/2020, de 9 d’abril, establia com a data límit per a sol·licitar l’ajuda el 30 de setembre del 2020 i ara s’ha ampliat fins al 30 de novembre ‘ja que ho fa recomanable la recent evolució de la pandèmia’, segons el ministeri que encapçala José Luis Ábalos.

Pel que fa als préstecs per al pagament del lloguer a arrendataris vulnerables, aquests arribaran directament al propietari de l’immoble i seran sense interessos ni despeses a càrrec del llogater (subvencionats per l’estat). Es retornaran en un termini de fins a 10 anys i seran concedits per les entitats de crèdit amb la mediació de l’ICO.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.