L’administració de l’estat ha manifestat les seves discrepàncies respecte a dos dels articles de la Llei Integral del reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere al País Valencià, impulsada pel Consell i aprovada per les Corts, per la qual cosa iniciarà negociacions amb la Generalitat per a resoldre-les.

Així consta aquest dimecres en una resolució de la Direcció General de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). Es tracta dels articles 2.1 i 9 de la norma valenciana, que es refereixen a l’aplicació de la llei ‘a qualsevol persona física o jurídica, pública o privada, qualsevol que siga la seua edat, domicili o residència, que es trobe o actue en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana’ i al tractament administratiu de la identitat de gènere, específicament sobre la documentació d’aquestes persones.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.