El govern de les Illes ha forçat avui la dimissió de la consellera de Transparència, Cultura i Esports Ruth Mateu per la seva implicació en la presumpta trama d’adjudicacions de contractes de l’anomenat ‘Cas Més’. Mateu, segons diverses informacions, hauria atorgat 42.700 euros sense concurs públic per diverses feines al cap de campanya de Més en les darreres eleccions, Jaume Garau.

El cessament ha estat anunciat per la presidenta del govern balear, Francina Armengol: ‘Hi ha una sèrie de contractes que poden estar desvirtuant el codi ètic que ens hem traçat en el Govern de les Illes Balears. Per això la consellera de Transparència assumeix aquesta responsabilitat.’, ha explicat. L’executiu encara no ha decidit qui substituirà Mateu al capdavant de la conselleria.

Armengol ha explicat que Mateu li va presentar la dimissió voluntàriament i que la va acceptar. ‘No volem que quedi ni una ombra de dubte sobre la gestió d’aquest govern. La conselleria de Transparència ha de ser exemplar’, ha dit. Ha reivindicat que mai cap govern de les Illes havia donat tanta importància a la transparència com l’actual i ha afegit que els responsables polítics donaran explicacions del ‘Cas Més’ al parlament.

La presidenta de les Illes també ha afirmat que Més continuarà formant part del govern de les Illes Balears i ha descartat més canvis de cartera a la resta de l’executiu.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb