El govern d’Armènia ha anunciat que ja té preparada una llei per a reconèixer diplomàticament la independència de l’Alt Karabakh. Segons el ministeri d’Afers Estrangers armeni, el parlament votarà aquest reconeixement si l’Azerbaitjan llança qualsevol nou atac contra el Karabakh.

El govern armeni ha encarregat la redacció de la llei a dos membres de l’oposició, entre els quals l’ex-primer ministre Hrant Bagratyan, que ha dit que qualsevol nou atac de l’exèrcit àzeri implicaria ‘la fi dels acords de Minsk’.

Alt Karabahk

L’objectiu d’aquests acords era trobar un espai de diàleg entre Armènia i l’Azerbaitjan, a propòsit de l’Alt Karabakh, una regió de població armènia que l’URSS va incloure dins l’Azerbaitjan. Des de fa dècades, l’Alt Karabakh és un estat de fet però ningú no ha fet mai cap pas perquè tingui reconeixement diplomàtic, en part perquè Armènia no ho ha fet prèviament. Si ara Armènia reconeix l’Alt Karabakh, possiblement més estats el seguiran, però no es preveu que pas hi hagi un reconeixement majoritari a curt termini.

Més informació: L’Alt Karabakh: armenis i àzeris tornen a la guerra més oblidada

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb