negociacions

Les Balears van reduir el deute públic el 2018, tant en xifres absolutes com en percentatge sobre el producte interior brut. El càlcul de la xifra avançada fa preveure que l’any es tancarà en 8.723 milions d’euros, 79 milions menys que l’any 2017. Aquest descens de la xifra del deute, encara provisional, significa un canvi en els darrers deu anys, durant els quals cada tancament anual ha superat la xifra de l’any anterior. En termes relatius, el descens del deute de les Balears és encara més acusat: del 28% sobre el producte interior brut. L’any 2017 aquest indicador va ser del 29,4% del PIB. El deute en relació amb el PIB accelera la davallada, començada el 2015, quan es va tancar amb un 30,4 %. D’aleshores ençà, hi ha hagut un descens ininterromput, cosa que permet de recuperar el deute als nivells del 2014.

El govern confirma la política de control, estabilització i reducció de deute des del començament de la legislatura, i compleix la previsió de minorar-lo el 2018 també en termes absoluts respecte de l’any anterior, per primera vegada en la història de les Illes. Aquesta davallada encara hauria estat més forta si el govern no s’hagués trobat amb la necessitat de concertar crèdits extraordinaris per a encarar despeses imprevistes, per a abonar les ajudes als damnificats de les inundacions del Llevant de Mallorca i per a garantir el compliment de sentències en matèria de protecció urbanística.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.