El 99,9% de les meses electorals previstes per demà tenen els membres suficients per a constituir-se. Així ho ha assegurat el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, en una compareixença.

Segons les dades del govern, dues de cada tres meses tenen els nou membres, entre titulars i suplents, una circumstància que els porta a afirmar que la totalitat de les meses electorals del país podran constituir-se. El 0,1% restant respon en alguns casos a qüestions administratives.

D’altra banda, la meitat dels titulars i primers suplents de meses ja s’han fet una prova d’antígens. La taxa de positivitat és del 0,38%. El govern preveu que avui es facin més proves.

Més de 35.600 al·legacions

Les Juntes Electorals han rebut fins al 12 de febrer 35.637 al·legacions a formar part de les meses electorals, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La majoria d’aquestes al·legacions, 23.311, han estat admeses, 3.065 s’han denegat i unes 3.750 encara estan pendents de resoldre. La majoria de peticions que queden per contestar es concentren a la Junta Electoral de Zona (JEZ) de Barcelona (2.500) i a la Junta Electoral de Zona de l’Hospitalet de Llobregat (1.157). També queden al·legacions per resoldre a la JEZ del Vendrell (58), a la de Tortosa (28) i a la d’Olot (5). Les xifres no són definitives, perquè els jutjats poden seguir rebent i resolent recursos fins al mateix dia 14.

La Junta Electoral de Zona que ha rebut més al·legacions ha estat la de Barcelona, prop de 9.500, un cop s’han depurat els 2.000 expedients duplicats, i fins i tot triplicats, per mail, fax, burofax, correu ordinari i entrega presencial. Se n’han contestat gairebé 7.000 –el 50% han estat admeses– i queden pendents de contestar prop de 2.500 al·legacions (a menys de 24 hores de les eleccions). La JEZ de Santa Coloma de Farners és l’única que encara no ha proporcionat dades de les al·legacions presentades (admeses, desestimades o pendents de resoldre).

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.